Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept)

Autor receptu: egreska

..bez múky a bez tuku ..

Postup

  1. Celé pomaranče dáme do tlakoveho hrnca ,zalejeme vodou a varíme do mäkka asi 20 minut.Vychladnute rozpučíme a vyberieme kôstky.Hodíme do mixéra..Komu by vadila jemne nahorklá chut ,tak dá do mixéra len dužinu bez kôry.
  2. Pridáme vajíčka,prdopeč,cukor,sodu,mandle a kakao.
  3. Zmixujeme na hladkú kašu.
  4. Vylejeme do klasickej okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom.Upečieme vo vyhriatej rure na 180 st asi 50-60 minut. Na polovicu pečenia to môžete zakryt alobalom, aby vam to neprihorelo. (ja som robila do chlebíkovej formy z polovičnej dávky,piekla som 30 minut,netreba zakryvat ) .
  5. Podávame so šlahačkou a nastruhanou pom.kôrou.