Margot tyčinky
Margot tyčinky

Niečo ako margotka

luccca93 - bez fotkyluccca93, 17. marca 2019
Niečo ako margotka
Foto: Luccca93

Minule som sa snažila nájsť dobrý recept na margotku, avšak takmer všade boli uvádzané Marina keksy. Tie jednak nemusím a tiež ich nikdy nemám Zobraziť celý popisMinule som sa snažila nájsť dobrý recept na margotku, avšak takmer všade boli uvádzané Marina keksy. Tie jednak nemusím a tiež ich nikdy nemám doma len tak, poruke. Rozhodla som sa skombinovať tie obľúbené recepty do môjho vlastného výtvoru, na základe toho, čo špajza dala. Myslím, že sú veľmi podobné originálu, akurát menej presladené.

15
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

100 g mleté
150 g
100 g
75 g
75 g
2 PL
1/2 ČL
1 ČL
podľa potreby
3 PL
Na polevu:
1/2 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Piškóty podrvíme - dlhé piškóty sa v pevnom sáčku krásne podrvia valčekom - okrúhle je lepšie nastrúhať na kuchynskom robote.

  2. 2

    K piškótam pridáme kokos, mleté orechy, rumovú arómu, med, koreniny, roztopený olej a maslo (ktoré máme v pomere cca 1:1) a vymiešame. (Snažíme sa docieliť konzistenciu, aká je na obrázku.) Ak je "cesto" príliš sypké, pridáme trošku mlieka. Ak je príliš mokré, pridáme kokos a pomleté piškóty.

    Niečo ako margotka - obrázok 2
  3. 3

    Necháme postáť v chladničke asi 20 min.

  4. 4

    Vyvaľkáme v sáčku (keďže inak by sa plnka veľmi lepila na valček) na plát hrubý asi 1-2 cm (podľa toho, akú hrúbku chcete) a dáme do mrazničky na pol hodiny.

  5. 5

    Medzitým si necháme rozpustiť čokoládu vo vodnom kúpeli. Keď je čokoláda roztopená, pridáme kokosový olej.

  6. 6

    Plát po pol hodine vyberieme z mrazničky a nakrájame na približne rovnaké tyčinky. Rozložíme ich na mriežku, pod ktorou máme plech a papier na pečenie. Jednotlivé tyčinky polievame čokoládovou polevou najprv z jednej strany, po stuhnutí aj z druhej strany. Necháme postáť cez noc.

  7. 7

    Mne vyšlo 15 menších margot tyčiniek.

    Niečo ako margotka - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Předchůdkyní Margot byla plněná čokoláda Zora s kokosem /obal fialová, žlutá, převaha černých písmen/ - byla úplně tmavá, rozdělená /na 3? přepážky, uvnitř tmavé čokolády sladký fakt kokosová náplň. Pak přišla inovace :

- která už byla mírně ošizená, ani zdaleka nebyla tak výborná. Ale ještě pořád se to dalo. Pak zmizela a nahradila ji čokoláda Margot - ta se netajila tím, že většina hmoty je ze sóje, to celé namočené v čokoládě. Jsme nevěděli, jak ji vytuní za pár desítek let.
Recept provedu. Dnešní strouhaný kokos už je také jiný - je to jen drť, která zůstala po extrakci kokosového tuku, a výrobě kokosového mléka. Přesto mi bude chutnat.
luccca93
@sandraviglasova (18.3.2019 17:53)

No, kolegyniam v práci veľmi chutila, fakt to chválili, mne sa dosť podobala. Je to práve najmä vďaka koreniu a kokosu. Mohol by sa ale vyjadriť aj niekto iný, kto recept vyskúšal :)