Tekvicová polievka

„Nezdravá“ tekvicová polievka

Autor receptu: 2010

Myslim, ze rovnakych receptov je tu asi viac len na pagace. Na tekvicovu je tu najmenej 100, vacsina z nich je super zdrava. Do tridsiatky som zil na Slovensku a o tekvicovej kremovej som ani nepocul, ani som ju dovtedy nejedol. Inspiroval ma Matt Preston, co pridal 9 receptov na tekvicovu od thajskej po karibsku a pise: keby bola nemecka, asi by mala udene bravcove koleno. Tak som spravil. http://www.delicious.com.au/food-files/how-to/collections/matt-prestons-secret-tips-thatll-transform-pumpkin-soup/5UaEbur0

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uz je u nas znova horko, tak som skratil proces varenia udeneho kolena v tlakovom hrnci. Nakrajal som si jednu vacsiu cibulu, 4 struciky cesnaku, oprazil na oleji posypal lyzickou cervenej papriky, pridal cierne a nove korenie. Podlial viac ako litrom vody a dal na 30 minut varit.
  2. Koleno som vybral a kozu a tuk som okrajal. Obrezal som maso na vacsie kusky a spolu s kostou dal na spat do tlakaca. Pridal som na kocky na krajanu tekvicu a jeden vacsi zemiak. Nakoniec jeden bobkovy list a dal naspat na 20 minut.
  3. Vybral kost, korenie, bobkovy list a vacsie kusky masa. Maso nakrajal na drobnejsie a dal na stranu. Tekvicu rozmixoval. Serviroval s kyslou smotanou a pazitkou. PS: Tu kozu som dal do air fryeru (friteza, v ktorej sa frituje bez oleja, pomocou rychlo cirkulujuceho horuceho vzduchu), len moc strielala...
  4. A v zahrade je vsetko zozrate a tu su dvaja, co to maju na starosti.