Nesterilizovaná prísada do polievky fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 10. septembra 2013
Nesterilizovaná prísada do polievky (fotorecept)
Foto: babkamt

Zo záhrady som si priniesla na varenie zeler , mrkvu a petržlen , kaleráb .Vňať zo zeleru a petržlenu už mám sušenú na celú Zobraziť celý popisZo záhrady som si priniesla na varenie zeler , mrkvu a petržlen , kaleráb .Vňať zo zeleru a petržlenu už mám sušenú na celú zimu . Preto som sa rozhodla , že ju dám do soli .Pridáva sa do uvarených polievok . Výhodou je , že sa nemusí sterilizovať . Soľ ju konzervuje .

Suroviny

100 g
100 g
100 g (alebo chilli paprička)
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Z varenia mi zostalo toľkoto petržlenovej

    Nesterilizovaná prísada do polievky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a zelerovej vňati. Hoci som dnes robila paradajkový pretlak a najradšej by som si išla sadnúť k televízoru , premohla som sa .Vňaťky som umyla , nechala uschnúť.Odvážila som si po 100 g petržlenovej a zelerovej vňaťky,cesnaku a feferóniek a 100 g soli .

    Nesterilizovaná prísada do polievky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo záhrady som priniesla viac feferóniek ako som potrebovala . Zvyšok uložím do mrazničky na zimu.

    Nesterilizovaná prísada do polievky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte očistím cesnak.

    Nesterilizovaná prísada do polievky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Suroviny v mixéri po malých množstvách mixujem . Nakoniec zmiešam so soľou . Naplním čisté poháre zavriem a je hotovo.

    Nesterilizovaná prísada do polievky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne
Tak toto robirval moj otec pravidelne.Najviac petrzlenovu vnat a ligurcek takto spracovaval...je to vyborne...
frezia68
Určite výborný spôsob.Ale ja som lenivá a tak poumývanú vňať osuším a takú čerstvú nakrájam na drobno,dám do mraziaceho vrecka a namrazím.Podľa potreby odoberám a je ako čerstvá-petržel,kôpor,pažítku a mám celú zimu.Tá tvoja je krásna,tiež ako čerstvá :-)
luss44
ja si vnatky suším a mrazím, takto so soľou som ešte nerobila, je to dobrý nápad. škoda že mám toho roku biedny petržlen, aj ligurček nie je ten čo býval...
babkamt
@marianne mohla som pridať aj ligurček . Nabudúce ho pridám .
@frezia68 dávala som tak ako ty aj do mrazničky.Každý rok spravím zopár pohárikov aj so soľou.
@luss44 môj ligurček bol už škaredý , tak som ho ostrihala a teraz vyhnal nové listy .Takže mám z čoho ešte dať do mrazničky .
perinbabba
dakujem :-) prvý rok som si nasadila petržlen a zeler kvôli vňati. No a keďže som neverila vo vlastné schopnosti, nasadila som ho požehnane :-)))) A viď ho aká som šikovná :-)))) mám ho tak veľa, že som ho skoro dala aj do koláča :-)))) Takže ďakujem, idem to pripraviť ...
babkamt
@perinbaba tiež by som dala vňaťku aj do koláča :-) Okrem petržlenu na koreň sadím aj vňaťový petržlen . Verím , že v zime pri ich pridávaní do polievky budeš vravieť, že si ich nesadila nadarmo .
izabella929
dobrý nápad...) len sa musí dávať pozor na solenie polievky...inak, vyzerá to krásne.-)
zumja
výborný nápad,sušená je jako seno
jayro
Matcha je druh zeleného čaju, ktorý vznikol pred viac ako 800 rokmi. Zo začiatku ho používali hlavne budhistickí majstri a samurajovia a až pred nedávnom sa začal konzumovať aj v Európe. Čerstvé čajové lístky sa rozomelú na jemný prášok a výsledkom je pozoruhodne zelená farba s úžasnou chuťou a výnimočnou arómou. Čaj Matcha obsahuje unikátne katechíny a aminokyseliny. Viac o Matcha čaji v našom E-shope:  matchatea.sk?a_aid=5313482b46d4c&a_bid=6c2558be
babkamt
@jayro táto informácia o zelenom čaji pod mojim receptom nemá čo robiť. Reklamu si rob prosím niekde inde.
babkamt
@jayro táto informácia o zelenom čaji pod mojim receptom nemá čo robiť. Reklamu si rob prosím niekde inde.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia