Nesmažené rezne

hanee - fotkahanee, 28. januára 2012
Nesmažené rezne
Foto: hanee

Milujem rezne! Bohuzial, zo zdravotnych dovodou nemozem jest vysmazane veci. Ak ste na tom ako ja, alebo jednoducho vysmazane obmedzujete vyskusajte tuto pripravu. Verim, Zobraziť celý popisMilujem rezne! Bohuzial, zo zdravotnych dovodou nemozem jest vysmazane veci. Ak ste na tom ako ja, alebo jednoducho vysmazane obmedzujete vyskusajte tuto pripravu. Verim, ze vas nadchne tak ako mna, ked som si po takmer roku postu, konecne dala "reznik" .o)

8
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
200 ml
2 PL
5 PL
1 balenie




Postup

  1. 1

    Pripravime si pac. V miske zmiesame jogurt so sojovkou a barbecue.

  2. 2

    Kuracie stehna vykostene naporcujeme (ja ich rozpolim, mam radsej mensie rezniky, pokojne ich vsak nechajte v celku, ak sa vam viac paci "rezen cez cely tanier"), umyjeme a vlozime do pacu. Mali by tam postat aspon dve hodinky, idealne ked si masko nalozite den vopred a nechate ho cez noc v ladnicke odpocivat.

  3. 3

    Slane krekry ( akekolvek doma mate, alebo v obchode volte metodu "najlacnejsie ake mali") rozdrvte do hlbokeho taniera ci misy, kde budete rezniky obalovat. Nesnazte sa ich podrvit na prach, naopak, vacsie kusky su po upeceni mnam chrumkave.

  4. 4

    Masko vyberajte kus po kuse z pacu a obalujte tak ako reznik v slanych krekrach. Po obaleni ukladajte na plech vystlany papierom na pecenie. Pecte v predhriatej rure 25 - 35 minut, podla velkosti maska. Takto upeceny reznik je vo vnutry krasne stavnaty a z vonku chutne chrumkavy.

  5. 5

    Mimochodom, na ozvlastnenie, krekry nemusia byt len slane, skuste siahnut po paprikovych, sezamovych a pre ostrych chlapov aj wasabi verzia nieje zla .o) Prilohu zvolte akukolve reznovu. Mne najviac chutia s opekanymi zemiakmi, ale kedze sa mi po upeceni rozvoniavajuceho maska, nechce este cakat na cerstvo dopecene zemiaky v rure, zvolila som len "strapate zemiaky", teda uvarene vo vode a po scedeni len roztlacene vidlickou s trochou masla.

Diskusia k receptu

afataga
vyzera to dobre, rezne v rure poznam, ale v krekroch nepoznam
sany11
super napad urcite vyskusam,toto bude urcite mnamka.
danculka
Ja takto obalím v strúhanke,tú môžem skôr, ako mastné slané krekry a tiež dám na plech a pečiem v rúre, pokvapkané pár kvapkami ol.oleja,ale nič proti tvojmu nápadu,super...
salinka
Zaujimavy napad. Tiez mame radsej rezne pecene v rure.
ludar
Zaujímavý receptík. Mohla by som, prosím ,vedieť na koľko stupňov rozohriať rúru? Ešte som rezne v rúre nepiekla. Ďakujem. :-)
lucylee
Ja som videla recept, kde isla kysla smotana a obalovali sa v podrvenych kukuricnych lupienkoch a tiez sa piekli na plechu v rure. Isiel tam este olivovy olej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia