Neprispôsobivá krkovička (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Nezlostite sa nad názvom, prišiel mi pod ruku taký pekný kus krkovičky a chuť potešiť
manžela jedlom :) Určite každý máte svoj obľúbený recept, mne sa páči tento a možno sa
ešte niekomu zapáči...
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Krkovičku nakrájame na rezne, mierne vyklepeme a zalejeme mliekom.
- Keď mäso popije mlieko, tak pridáme olej, korenie, papriku a pretlačený cesnak. Nesolím, niekedy som to robila, ale od šikovných kuchárov tu na Vareche som sa naučila, že až vo finále. Mäso premiešam a odložím najlepšie na celú noc do chladu.
- Vyberiem oddýchnuté mäso z chladničky, nakrájame cibuľu na krúžky, na panvici rozohrejeme masť, teraz som mäso osolila a opekáme z každej strany 4-5 minút do zlatista...
- Mäso som odložila do rúry, ktorá bola ešte teplá po pečení koláča a na výpeku som restovala cibuľu. Ako príloha by mala slúžiť žemľa, my sme dostali chuť na zemiaky opečené na prepustenom masle... Prajem Vám dobrú chuť...aj orosený polliter by sa hodil :)