Neprispôsobivá krkovička (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Nezlostite sa nad názvom, prišiel mi pod ruku taký pekný kus krkovičky a chuť potešiť manžela jedlom :) Určite každý máte svoj obľúbený recept, mne sa páči tento a možno sa ešte niekomu zapáči...

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na rezne, mierne vyklepeme a zalejeme mliekom.
  2. Keď mäso popije mlieko, tak pridáme olej, korenie, papriku a pretlačený cesnak. Nesolím, niekedy som to robila, ale od šikovných kuchárov tu na Vareche som sa naučila, že až vo finále. Mäso premiešam a odložím najlepšie na celú noc do chladu.
  3. Vyberiem oddýchnuté mäso z chladničky, nakrájame cibuľu na krúžky, na panvici rozohrejeme masť, teraz som mäso osolila a opekáme z každej strany 4-5 minút do zlatista...
  4. Mäso som odložila do rúry, ktorá bola ešte teplá po pečení koláča a na výpeku som restovala cibuľu. Ako príloha by mala slúžiť žemľa, my sme dostali chuť na zemiaky opečené na prepustenom masle... Prajem Vám dobrú chuť...aj orosený polliter by sa hodil :)