Nepravá pizza zo staršieho chleba

sonculiak - fotkasonculiak, 24. júla 2013
Nepravá pizza zo staršieho chleba
Foto: sonculiak

Keďže sme mali doma už starší chlebík, hľadala som recepty - niečo iné ako vyprážaný chlieb v cestíčku - a na tejto stránke som Zobraziť celý popisKeďže sme mali doma už starší chlebík, hľadala som recepty - niečo iné ako vyprážaný chlieb v cestíčku - a na tejto stránke som jeden zaujímavý recept aj našla (je od užívateľa s menom Zemo). Trošku som si ho však upravila podľa seba, pridala viac korenín a fajnôt na obloženie pizze :)

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
5 strúčikov
3 ks uvarené na tvrdo
1 konzerva
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Chlieb pokrájame do misky na menšie kocky aj s kôrkou, zelejeme mliekom, pridáme korenie na pizzu, oregano, bazalku, sušený cesnak (alebo pučený) a rukou vypracujeme jemné cesto.

  2. 2

    Na plech dáme papier na pečenie, potrieme jemne olivovým olejom, cesto rovnomerne uťapkáme na plech. Cesto jemne potrieme olivovým olejom, kečupom, cesnakom (ja som dala 4 strúčiky a ešte aj sušený), oreganom a bazalkou.

  3. 3

    Postupne ukladáme na cesto nárez, varené vajíčka, plátky tvrdého syru, šampiňóny, kukuricu, malé kúsočky klobásy a nakoniec posypeme strúhaným syrom. Pečieme v rúre pokiaľ nie je syr na vrchu do zlatista upečený. Každý si môže na vrch poukladať suroviny podľa vlastnej chuti. Aj chlapom doma pizza chutila. Recept je veľmi rýchly, jednoduchý aj pre začiatočníkov.

Diskusia k receptu

kupelka
lepsie dalsia pizza ako ziadna pizza alebo pre hladnieho niet planieho...
mirop
preco sa toto nazyva pizzou? kvoli kecupu? :D
micanela
no tak si to premenujte... pre mna super napad ako zuzitkovat starsi chlebik
sonculiak
dakujem za komentare.. micanela - som rada, ze sa ti napad paci, je to ozaj rychle a chutne, vyskusaj a napis mi, ci chutilo :) a dakujem aj tebe Kupelka ;) a názov radšej mením na nepravá pizza, aby sa nik nesťažoval...
kovacka86
Aj ja som rada, že tu je tento recept. Tiež sme chceli zmenu, čo so starým chlebom, tak ideme vyskúšať. ;-)
45678
@Sonuliacik , dnes zrealizované, dobre mi padol tvoj recept,ako inšpirácia k recykláciu staršieho chlebíka.:-) vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia