Nepodarený zákusok (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V sobotu som bola v podvečer na Vareche. Takú chuť som dostala na niečo sladké , že som sa rozbehla do kuchyne , že niečo narýchlo upečiem. Aj som upiekla. No hrnčekový korpus , ktorý by spravila sama aj moja vnučka , putoval sliepkam. Keďže som už mala urobený krém , do ktorého som dala maslo , nezostalo mi nič iného ako si upiecť nový biskvit. Dobre som spravila. Dnes poobede mi prišla švagriná oneskorene gratulovať k meninám. Keby som im ponúkla ten môj včerajší výtvor......

12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vyšľahala som vajíčka s cukrom v mixéri. Metličkou som zľahka vmiešala múku. Cesto som vyliala na plech vyložený papierom na pečenie.Rúru som vyhriala na 180 stupňov. Biskvit som piekla 12 minút.
  2. Upečený biskvit som po šírke rozrezala na polovicu. Jednu som zrolovala a takúto zrolovanú som nechala vychladnúť.Druhú časť biskvitu som rozrezala na 3 časti.
  3. Spodný diel som natrela ríbezľovým lekvárom. Na to som natrela maslový krém.Na to som položila druhý pás korpusu.Aj ten som natrela lekvárom a krémom. Na vrch som dala poslednú časť korpusu. Celý koláč som ešte natrela krémom a posypala mletými orechmi a ozdobila som vrch polovicami orechov.
  4. Z vychladnutej rolády som stiahla papier.Natrela som ju nutelou a znovu som ju zrolovala.Vrch rolády som natrela zvyšným krémom a posypala čokoládovou ryžou.
  5. Maslo som vymiešala s práškovým cukrom.Z mlieka,kakaa a múky som uvarila kašu. Vychladnutú kašu som zmiešala s maslom. Pridala som 1 pl umu.za hrsť mletých orechov.