Nepečený zákusok

svedka - fotkasvedka, 20. marca 2015
Nepečený zákusok
Foto: svedka

Tak pridavam aj ten moj krupicovy :)

Suroviny

Keksová vrstva:
1 bal
1 pl
1 dcl
4 pl
Krupicová plnka:
4 PL
3 dcl
50  g
2 pl
Pudingova plnka:
1/2 ks
2,5 dcl
1/2 bal
25 g
1 pl
Čokoladová poleva:
100 g
25 g




Postup

  1. 1

    Jednoducha zalezitost :)
    1.Kekse si po jednom namacame do mlieka s grankom a ukladame do formy.Ja som mala klasicku tortovu,ale jednoduchsie je do obdlznikovej,netreba vsakovako lamat kekse.Ulozime jednu vrstvu.
    2.Uvarime si hustu krupicnu kasu z krupice,mlieka a cukru.Po dovareni pridame hned maslo a rozmiesame.Netreba cakat,kym vychladne a mixovat tie skarede hrudky,co chladnutim sem tam vzniknu :)
    3.Krupicu nanesieme na kekse.
    4.Opakujeme postup s keksami,rozlozime.
    5.Ponatierame marmeladou.Rovnomerne.
    6.Uvarime si puding a takisto-hned po dovareni zamiesame maslo.
    7.Puding vylejeme na marmeladu ,zaciname po krajoch,aby nam marmelada nevysla hore,aj ked to nevadi.
    8.Na puding porozkladame zvysne,uz len suche kekse.
    9.Roztopime si cokoladu s maslom a vylejeme na poslednu vrstu.
    HOTOVO :) chladit staci aj hodinku,ale je lepsie pockat,lebo potom vam moze trochu popraskat-ako aj mne .Dobru chut

Diskusia k receptu

motyka
Myslím, že až priveľmi jedlý. Kedy príde na rad? KK5*.
k599
@svedka myslím, že bude až neskutočne jedlý. Veď tam máš samé dobroty.
63629_1426767308 - profilový obrázok
vlk
vlk
Prudko jedly zakusok.
kukulienka71
vyzerá veľmi lákavo a nežne s tou byľkou medovky(?) ja som s krupicou ešte nepečený nerobila, takže ukladám. Dobre som sa pobavila na tom tvojom skloňovaní keksov, viem, že sa nenahneváš, ak sem pridám to správne
Pád Singulár (j.č.)
1. N:Nominatív (kto? čo?) keks
2. G:Genitív (z koho? z čoho?) keksa
3. D:Datív (komu? čomu?) keksu
4. A:Akuzatív (vidím koho? čo?) keks
5. L:Lokál (o kom? o čom?) kekse
6. I:Inštrumentál (s kým? čím?) keksom
Plurál (mn. č.)
keksy
keksov
keksom
keksy
keksoch
keksmi
Pekný zvyšok večera:-)))!
svedka
@kuku ani som nadtym nerozmyslala, lebo ako som zacala pisat bebe, automaticky mi vyhodilo kekse. Tak som v tom pokracovala, reku nebudem sa hovadit.co uz :) menit to nebud, ak je to nesprávne, aspon sa ini pobavia ;) a inak -to mam taku mätu :) dakujem
svedka
Vidim, ze to uz mam automaticky opravene na keksy v surovinach.
ares
@svedka vyzerá to super!
Tiež som rozmýšľal nad tými "kekse", osobne mi to nevadí, nie je to tu prvýkrát, čo tu bol použitý takýto "výraz". Rozmýšľal som, podľa čoho sa to skloňuje. Podľa vzoru stroj by to boli kekse, podľa vzoru dub to musia byť keksy. Určite to bude vzor dub. Ale to vôbec nič neuberá na tomto recepte, lebo je fakt 5 hviezdový! ;-)
ares
Nemáš za čo ďakovať @svedka , a pohladkaj na dobrú nôcku aj to pekné, čo máš na profifotke! Dobrú noc Ti prajem!
ares
A ak sa smiem spýtať, čo papenká????
svedka
@ares normalne by som napisala, ze mliecko z ciciku, ale asi sa to nepatri :))) vies, ja si ho uviazem do satky, porobim si, co treba a on si podudka, pospi :) snad mi ludia odpustia ten vyraz
dorisa
Tak určite vyskúšam aj tento tvoj receptík, Dakujem
ares
Závidím mu, aj ja by som si tak pohovel. Len neviem, či by ma ta šatka pri mojich 180 cm a 85 kg udržala.
luss44
zaujímavý, samé dobré veci, už je uložený. Tvoja profilovka mi vždy nahodí úsmev, zlatunký je :)
babkamt
recept sa mi páči, ukladám do kk. Je zo surovín, ktoré mám bežne doma. 5* Malý určite rastie ako z vody, keď ho kojíš:-)
ywett
@svedka , gratulujem k bábätku, je krásny a prajem veľa zdravia, šťastia a radosti s drobčekom :)...páči sa mi aj recept
evanaaa
Aj tento kreksíkovokrupičkový sa mi páči, nie je náročný. Inak, aj my sme hovorievali "kekse", odkedy som na Vareche, sú to keksy:))
Ale @kukulienka71 "keksmi"? Nie keksami? To sa lepšie vysloví......
mariamka
heh ,,, tie kekse!! nebudem citat tie komenty a sklonovanie, niekedy to proste "sadne" :) a maly ako? prosperuje?
svedka
@mariamka just som to napisala aj do komentarov, ze to tak necham, ked som sa zhovadila-nech maju aj ini zabavu ;) prosperuje az nadmieru :) dakujem za opytanie :) babatkovske veci su nam uz akosi male, aj 62zachvilku pokorime.no neviem pokom je taky dlhan .
dorisa
Len pred dvoma dňami som sa vrátila na Varechu a už zas čítam aké slovo maá človek použiť, čo nemáte čo na práci?? niektorí ? keksy či kekse, to je jedno, kraťase, kraťasy....ešte viac jedno :)
svedka
@afi no po mne určite nie :) @dorisa ale to nevadi :) moja chyba.opravovat to nejdem, nech je sranda :)
hoviadko
Keď @svedka napísala, že sú to KEKSE, tak sú to KEKSE!!!! Každý tomu rozumel, či nie???? Ľudia tu napíšu oveľa väčšie hoviadkoviny.
Recept je to prebohový, tak nechajte kekse keksami!A Kukulenka, ty tie nominatív, genitív, datív, akuzatív.....atď. vysvetľuj svojej dcére a nie tu, takej perfiš kočke, ako je @svedka !!!
kukulienka71
@evanaaa , platia oba tvary -mi, -ami
Podstatné mená mužského rodu zakončené na dve šumové spoluhlásky (šumové spoluhlásky b,c,č,d,ď,dz,dž,f,g,h,ch,k,p,s,š,t,ť,v,x,z,ž – teda všetky okrem zvučných spoluhlások j,l,m,n,r) majú v inštrumentáli plurálu (7.páde množného čísla) takú koncovku (-mi alebo -ami), ktorá je uvedená aspoň v jednom z povolených slovníkov. Ak sú v dvoch rôznych slovníkoch u jedného slova uvedené dve rôzne koncovky, prípadne dvojtvar, platia oba uvedené tvary. Ak u takéhoto slova nie je uvedený tvar inštrumentálu plurálu ani v jednom slovníku, sú povolené oba tvary s koncovkou -mi/-ami.
@dorisa , veď aj ja som sa pobavila na tom "kekse", len mi to píli uši:-))
1x dorisa
vegetariankapp
Ludia čo sa to deje další super recept podla obrázku a ja tam mám zase čo iné ako samé mäso. Ako čo s tým? :D :D :D ved ide velká noc a treba niečo aj nove napiecť a vyskúšať, adminovia.....?
svedka
@vegetariankapp vydrz, odvcera to tu strajkuje ;) musia to dat cim skor dokopyy.ved takýto jednoduchy bug nemozen byt tak tazky ho vyriešiť
matata1
he he dievčatá, a ja som si myslela, že mi už z toho hladu šibe. A to blbne niečo iné.
evanaaa
Všeličo blbne - niekomu sa objavia iné ingrediencie, ja sa zas čudujem, že mnohé recepty čítam 2x, pridané sú v iný mesiac a potom na ďalší sa znovu tu ukážu......
svedka
@evanaaa prosim ta :D posledny krat sa ti tu snazim vysvetlit, ze recepty boli skryte na celej vareche.ak neboli starsie ako mesiac, dali sa upravit a potom sa tu znova objavili.ak boli starsie, musela to upravit rwdakcia...
mliekarka
Tak som ho včera spravila @svedka a je výborný,rýchly,jednoduchý páči sa mi,že ani mixér som nemusela vyťahovať.Robila som ho na malý plech,len tých keksov som použila viac ako 1 balenie ***** :-))
1x svedka
mliekarka
Nie fotku nemam @svedka nefotila som,neviem ani pridavat fotky do komentarov a kolacik je uz skoro fuc :-)) Aj ja Ti prajem peknu nedelu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia