Nepečený krémeš

gabrielka - bez fotkygabrielka, 2. apríla 2011

Nenáročný recept bez pečenia, dosť rýchlo hotový, najlepší je na druhý deň.

Suroviny

3 ks
4 ks
150 g
200 g
7 ks
2 ks
9 dcl




Postup

  1. 1

    Najprv si rozložíme na plech BB kekse. Zo 7 bielkov a z 200 g práškového cukru si ušľaháme tuhý sneh. 150 g kryštálového cukru dáme zovrieť so 6 dcl vody, v 3 dcl vody rozpustíme Zlaté klasy. Keď voda zovrie s cukrom, pridáme Zl.klasy a uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu dáme rozšľahané bielky s cukrom. Dáme na dve hodiny do chladničky. Potom vyšľaháme dve šľahačkové smotany a naukladáme ďalšiu vrstvu BB keksov. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

marienka44
@Gabrielka , paci sa mi recept, ze sa zuzitkuju nespotrebovane bielky z chladnicky. Nerozumiem, co dame do chladnicky na 2 hod. Puding sám alebo uz naneseny na keksy? V rozpise je napisana smotana sladka namiesto slahackova 33%. :-)
svetlana9
@Gabrielka - ukladám do KK - skvelé - rada mám nepečené zákusky - a do chladničky dáme puding natretý na prvú vrstvu keksov, keby sme tam dali hneď šľahačku - by sa na tom horúcom rozpustila - však?A keď na keksy nenalejeme horúci krém, tak sa na ne skrátka neprilepí. To mám vyskúšané.
ancicka
škoda že nemaš fotku z tohto koláčika!7 bielkov je strašne veľa.Ešte 3-4 to by ušlo.Ved to si musela variť vo veľkom hrnci.Miesto vody by som dala mlieko,pretožeta plnka je potom bez chutí a sladká,ešte keby boli žltka tak OK.
gabrielka
Na plech naukladáme kekse, na to dáme pudingovú hmotu a to dáme do chladničky pretože je to teplé takže vyšľahané smotany môžme dať až na vychladnutý puding. Dáme na šľahačku zvyšok keksov a polejeme čokoládovou polevou. Krájame po stuhnutí najlepšie podľa obrysu keksov. A bielkov je dosť, je to asi trošku drahší recept, ale sú tam potrebné a robí sa to vo väčšom hrnci, dobre sa to premieša aby bola hmota pudingu a bielkov ľahká.
narciska
robievam aj ja kremeš ale z medových plátov ten je vynikajúci. Odporučujem.