Nepečený krémeš

Nepečený krémeš
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 13. februára 2011 22:12Ďalšie jeho recepty

Suroviny

11
porcií

Postup prípravy receptu

1

Na plech si poukladáme polovicu bebe keksov a uvaríme si hustý krém. Vanilkový krém: 0,7l mlieka si zohrejeme, pridáme 0,2l mlieka v ktorom sme si rozhabarkovali 2 Zlaté klasy, 2 PL múky a 3 žĺtky, všetko spolu uvaríme, pridáme cukor. Do krému vmiešame 200g Hery a natrieme na bebe keksy. Na vychladnutý krém natrieme 2 vyšľahané šľahačky / do ktorých sme pridali stužovač a cukor podľa chuti/. Na šľahačku poukladáme bebe keksy a polejeme čokoládovou polevou. Necháme dobre vychladnúť. ***Ak chcete mať krémešík ako z cukrošky a použijete napríklad medové pláty alebo lístkové cesto je dobré dať do krému, aj do šľahačky trocha potravinárskej želatíny. Stači ak v 1dcl vody rozmiešate 2 čajové lyžičky potravinárskej želatíny, ktorú vmiešate do krému, alebo vyšľahanej šľahačky. Dnes som ju nepoužila ale mám to vyskúšané a naozaj je to dobré. Krémeše sú potom krásne, úhľadné ako zo škatuľky, alebo že by z tej cukrošky:-)))))) To či ju použijete nechám na vás...
Nepečený krémeš - obrázok 1

2

Dobrú chuť:-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 14 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 13. februára 2011 o 23:02
    @diabambulka , ty sa činíš. Má to kto popapať? Krasne, už je recept v kk.


  • 3sandra3, 13. februára 2011 o 23:07
    jeden balík BB-keksov je málo,,, ja robievam takýto krémeš a použijem dva aj pol balíka keksov


  • mariaklara, 13. februára 2011 o 23:58
    Až sa mi slinky zbiehajú, od večere je už ďaleko.


  • tinca, 14. februára 2011 o 07:33
    pekná rýchlovka,máš ich ozaj ako z cukrošky:-)


  • cica2, 14. februára 2011 o 08:32
    ááááá si ma predbehla, tiež som ho chcela robiť. Recept už mám dávnejšie, len som ho ešte neskúšala. Ďakujem za pripomenutie, krásne sa ti vydaril!!! A hneď by som si teraz dala k čajíku, mňam:)))


  • zabiatko66, 14. februára 2011 o 08:56
    jój ten je senzačný ihneď ukladám do mojej kk.


  • ivosenka, 14. februára 2011 o 09:14
    nádhera!


  • matased, 14. februára 2011 o 09:39
    vyskúšam...dík


  • elantra, 14. februára 2011 o 10:10
    ked je kremes z keksikov, da sa krajat lyzickou? myslim ci keksik zmakne...lebo vacsinou je s klasickym kremesom problem, plnka zovsadial vychadza :)))


  • viedra, 14. februára 2011 o 10:42
    mnam mnam použivam marina keks


  • babidka, 14. februára 2011 o 11:05
    take keksikove kolaciky obcas robievam ked nema cas na velke vypekanie .ale kremes este nie :-) je krasny a lakavy - uz je v KK , urcite nanho rad pride :-)


  • maartina, 14. februára 2011 o 13:01
    mňam, hneď by som si dala :) ...dosť podobný recept mám i ja, veľmi nám doma chutia


  • rozmarin, 14. februára 2011 o 13:02
    Aj ja robievam takýto krémeš, len do plnky dávam ešte asi 1dcl rumu - umu a dávam iba maslo, je to oveľa fajnovejšie. Do šľahačky ja dokonca nedávam ani stužovač a vrch iba sypem postrúhanou čokoládou - som ja lenivec :-). A namiesto keksov používam kúpené medové pláty, ktoré dávam iba na spodok koláča, potom plnku, šľahačku a čokoládu. Mňam!


  • remcula, 14. februára 2011 o 14:38
    To je nááádhera!!! Och! Och!!!


  • valeri, 14. februára 2011 o 15:41
    už je aj v mojej KK, dobrý nápad a určité strašne chutný :-))


  • klaura, 14. februára 2011 o 15:47
    Tiež robievam krémeš, ale cesto si robím sama - medové - krásne zmäkne a dá sa dobre krájať ... vyskúšam aj takto z BB keksov ... ale tiež si myslím, že 1 balík bude málo ...


  • danculka, 14. februára 2011 o 16:13
    vyzerá dobre a dá sa urobiť rýchlo,to je pre mňa....


  • evanaaa, 14. februára 2011 o 16:36
    Ak by boli podobné kekse dia, tak aj ja robím. takto si len nechám zájsť chuť.


  • ketty3811, 14. februára 2011 o 16:37
    Pekné a jednoduché.To by som mohla zvládnuť.:-)Ja niesom na veľké vypekanie.


  • zdezda, 14. februára 2011 o 17:13
    sú super, poznám, dík za pripomenutie :-)


  • bubinka900, 14. februára 2011 o 19:28
    No teda mňam . Ja robievam ale na spodok dávam klasickú piškotu. Tento recept mám od mojej super susedy ktorá ma o pečení veľa naučila.


  • diabambulka, 14. februára 2011 o 19:29
    elantra ahoj, bebe cez noc zmäknú tak sa to dá krásne papať:-)


  • diabambulka, 14. februára 2011 o 19:34
    3sandra3 ahoj, ja mám malý plech, keďže sme zatiaľ len trojčlenná rodinka a ja nejako sladké moc nemôžem, tak nám ten jeden balík stači, je v ňom 22 keksov čiže 11 krémešov, keď som bývala u rodičov jasné že sme robili až z 2 a pol balíka bebe alebo nejakých iných maslových sušienok, poprípade sme si upiekli lístkové cesto, alebo super rýchlovka je ako povedala rozmarin z kupovaných medových plátov. takže záleží aký ma kto veľký plech a koľko chce krémešíkov.pekný deň všetkým:-)))


  • smutnabarby, 14. februára 2011 o 19:39
    jáj,slinky sa mi zbiehajú,dala by som si,musím uložiť a potom niekedy v lete urobiť,já už moc piecť nemožem,obaja s manželom máme problémový cukor,tak len keď bude návšteva,pre nás asi tak tri krát do roka niečo,už nie každú nedeľu,ach jo


  • enge149, 14. februára 2011 o 23:40
    vynikajúce,mňam,tiež pečieme z lístk.cesta domáceho alebo aj kupovaného čokoláda sa tam veľmi hodí,sú naozaj ako z cukrárne a hlavne lacnejšie/2 -3 ks sa oplatia kúpiť ale za celý plech je to"katastrofa"počítala som to/v kaviarni sú naozaj "veľmi drahé"


  • diabambulka, 15. februára 2011 o 08:26
    to je pravda, minule bol manžel so synčekom na prechádzke a doniesli mi koláčik z cukrošky, bola som vytešená ale keď mi povedali že jeden krémeš už stojí skoro 80 centov, skoro som odpadla a povedala že to si ho druhý krát radšej upečiem...


  • orchidea, 15. februára 2011 o 11:12
    veľmi pekne sa ti vydarii, už som robila tento krémeš ale zdá sa mi, že som ho nemala taký pekný vysoký, musím pozrieť z akého množstva mám ja krém, radšej si uložím aj tento tvoj recept


  • diabambulka, 15. februára 2011 o 15:55
    ahoj orchidea, ešte doplním ja som mala naozaj maličký plech jeho veľkosť bola:23x23cm a do tohto plechu sa mi zmestí 12 kúskov:-) pekný deň


  • bejaja, 15. februára 2011 o 16:29
    veľmi peknučké, robím podobný koláčik z BB keksov, ale vyskúšam aj tvoj recept, určite je výborný.


  • haston, 17. februára 2011 o 23:52
    tomuto sa len ťažko dá odolať...:-)


  • stuvik, 11. decembra 2011 o 10:49
    tak ten vyzera vyborne,hned na vianoce ho upeciem..som tu nova a prvy recept v mojej knihe bude Tvoj kolacik ; )))dakujem za inspiraciu


  • diabambulka, 11. decembra 2011 o 21:41
    stuvik, si veľmi zlatá a som poctená, že to bude prvý receptík a vitaj na Vareche, verím, že sa ti tu bude páčiť:-) pekné sviatky...


  • ivetka1981, 11. mája 2013 o 08:58
    robila som ho práve teraz a veru jeden balíček BeBe keksov je mál :-(-..použila som dva a pol balíka...inak asi ta šlahačka má ísť na studený krem,bo mne sa to akosi rozlialo a ked som dávala čokoládu na keksy,tak sa čokoláda zliala so šlahačkou :-(


  • belo, 25. júna 2013 o 10:36
    Toto je ten najlepší kremes na celom svete! Kremese z cukrárne, z reštaurácie, alebo aj z iných receptov sa nedajú ani len trochu porovnať! Piekla som veľa kolacov a dezertov, pecenych aj nepecenych, suchých aj kremovych, ale tento je na 110% najlepší koláč. Budem prekvapená keby som náhodou v živote niekde našla recept na lepší koláč... Najviacmmi na tom kremesi chutí tá pudingova plnka... Je hustá, kremova a veľmi lahodna... Ďakujem za recept, moja mama sa ide za ním potlct... Mňam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  • diabambulka, 25. júna 2013 o 18:07
    @belo super je to aj môj obľúbený kolacik, z času na čas urobím tak isto len s listkovym upecenymi platmi.nemá chybu;0)


  • belo, 29. júna 2013 o 10:23
    Myslíte, že to bude dobré keď urobím čokoládovú verziu? Nebude to originál krémeš, ale možno by to bolo aj dobré. Chcem to skúsi, ale bojím sa, že to nebude ono. Svetlé BeBe kekse by som nahradila tmavými, Zlaté klasy by som nahradila čokoládovými pudingovými práškami, a šľahačku by som nahradila parížskou čokoládovou šľahačkou. Poleva by ostala čokoládová... To by bola úchvatná novinka, nemyslíte?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist