Nepečený koláč Marína fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 18. júna 2016
Nepečený koláč Marína (fotorecept)
Foto: monty469

Prečo Marína? Základ tvoria práve Marína keksy, ktoré som objavila pri "inventúre" v špajzi. Je horúco, vypekať sa mi nechce, tak toto je taká Zobraziť celý popisPrečo Marína? Základ tvoria práve Marína keksy, ktoré som objavila pri "inventúre" v špajzi. Je horúco, vypekať sa mi nechce, tak toto je taká vďačná rýchlovka :)

Suroviny

4 bal
1 ks Dr. Oetker
300 ml
2 PL
2 bal
250 g
6 PL mleté




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku. Z 300 ml mlieka, cukru, vanilínového cukru a pudingu uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Orechy nasucho opražíme na panvici, zvýrazní sa chuť (5 PL ide do plnky, jednu PL necháme na posypanie) a necháme vychladnúť. Mascarpone vyberieme skôr z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Keď je všetko vychladnuté, všetko zmiešame (dosladiť podľa chuti, mne to takto stačí).

    Nepečený koláč Marína (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnku rozdelíme tak, že do jednej misky dáme trošku menej (na potretie vrchu) a zvyšok plnky rozdelíme rovnomerne do dvoch misiek.

    Nepečený koláč Marína (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tácku rovnomerne rozložíme 12 keksov (4x3).

    Nepečený koláč Marína (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Natrieme na ne časť krému. Opäť uložíme keksy, natrieme na ne plnku.

    Nepečený koláč Marína (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokračujeme poslednou vrstvou keksov, natrieme plnkou a posypeme orechami.

    Nepečený koláč Marína (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláčik dáme na pár hodín do chladničky a môžeme papať :-)

    Nepečený koláč Marína (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Ahojík, Montíčku!! Vidím tu dobrotku od tebe, jen nakouknu a prchám zpět do kuchyně, bo dnes mám návštěvu a vařím o dušu. Krásné, jednoduché a chutné rezy!! Máš krásné salvie, a vůbec, všechna fota jsou kouzelná!! Přeji krásný den tobě a celé tvé rodině!! Mávám!!
mariamka
aj by sme papali, keby bolo co :) pekne si to skombinovala, zas nieco netradicne do kelimka smotanovych tort, ale takto nakrajanu som ju este nevidela, sikulka! a to pozadie vonave, mmnam!
jack
Mňam,mňam,mňam.Super rýchlovečka,na takéto horúce dni ako stvorenè.Ja som tiež nepiekla,len smotanovú tortu s jahôdkami vytvorila.Predsa nebudem stráviť pol soboty vypekaním,nato sú predsa jesennè dni.Pozdravujem a ešte krásny víkend prajem.♡♡♡
monty469
Ďakujem všetkým za milé komentáre a prajem pekný zbytok víkendu
mesiar50
Dnes som mal takéto keksy v ruke a už som ,,špekuloval",že čoz nich spraviť.No nakoniec som ich dal na pôvodné miesto.Ha ha,spravil som buchty na pare a haruľu.Jednoduchá príprava a skvelo vyzerajúce rezy.Šikulka si.Vďaka... tebe tiež želám pekný víkend.
monty469
@Mesiar50 (18.6.2016 18:40)

Milý Mesiar, ďakujem ti veľmi pekne. Ja som ich v špajzi mala už dosť dlho, aj som na ne zabudla, ale teraz mi prišli vhod. Je to rýchle a dobré. Dajú sa použiť aj iné keksy napr. bebe.... Ale aj buchty na pare by som neodmietla, keby mi ich niekto urobil. V tomto teple nehrozí, aby som ich robila :-D Ešte raz vďaka a prajem ti pekný víkend
izabella929
@monty469 , montíček, moc krásne i keď iba z keksov, vyzerajú ako pečené...iste zaujímavá chuť...) kúzelníčka naša varecháčska.-)
dobruska22

Prve,co ma napadlo, bolo wau...dakujem, za inspiraciu!Neuveritelne, dnes som objavila v "spajzi" 2xMarina a 2x Indiankeksy, co som si naposledy priniesla z Ba.Poznala som recept-slahacka, striedat jednotlive keksiky a potom priecne krajat. Moje "deti" (dospelaci) ale urcite ocenia novu plnku. A otazka-netreba tie keksiky pofrkat kavou?A mozem pouzit vsetky,teda aj kakaove? Puding nemam karamelovy, ja som taky klasik, robim z maizeny, vajicka.. Pre mna je to aj tak nostalgia-Marina keksy sme jedli len tak, alebo namocene do "kakauka"... A este sa chcem podakovat vam vsetkym, je to pre mna jednoducho kusok domova, ked si otvorim varechu a citam si ...
soncya
@Monty469 čo mi to robíš? Asi odchádzam z Varechy...orechové milujem, musím si to nejako zdiétniť. :-)
Dávam 5* a KK.
monty469
@Izka ďakujem ti veľmi pekne :-)
@Dobruska22 ďakujem :-) . Kľudne môžeš keksy aj pofrkať kávou, použi aj tie kakaové, bude to farebnejšie. A puding, to je na každom, kto aký má rád. Je to variabilné, hoc aj klasika maizena, vajíčka.
@Soncya a čože ti robím :-D ? Ak orechové miluješ, nie je čo riešiť :-) Diéeta sem, diéta tam, veď raz za čas nevadí, nie ? Ďakujem ti veľmi pekne
Prajem všetkým pekný večer a ešte krajšiu nedeľu
frezia
Jednoduche, pekne a urcite vyborne, rada vyskusam.
staja
Chutný výmysel, určite skúsim , je z lákavých surovín.
afataga
natierat keksy, to musela byt robota pre vraha :-), ale vysledok vyzera chutne
monty469
@Afataga (20.6.2016 13:05)

A vieš si to predstaviť? V tej horúčave vypekať, tak to teda nie :-) Dalo mi to zabrať, ale zvládla som to:-D Naši boli nadmieru spokojní. Ďakujem ti a prajem pekný deň :-)
garanco
Aj keď nezvyknem robiť koláčiky z niečoho už urobeného ( napr. pomrviť keksy a potom z nich znovu robiť pláty, alebo nové keksíky ... ) , ale táto pochúťka sa mi páči. Marina keksy sú u nás v skrinke ako posledná záchrana pred umretím od túžby po niečom sladkom, dnes je tam už len jeden balíček, ale dokúpim a pripravím podĺa Teba pre vnučky. Dnes som piekla tvarohový nákyp, ale pri 30 st. teplote vonku zapnúť rúru ide o život. Keď vyskúšam, podám hlásenie...
monty469
@Garanco (20.6.2016 15:33)

Ďakujem ti a budem čakať na hlásenie :-) Občas stačí aj taký výmysel, veď sa nemusí stále vypekať, nie?
evelynba
@Monty469 (23.6.2016 10:15)

Síce po dlhšej dobe, ale predsa sa pridávam - odskúšala som, v týchto horúcich dňoch sa mi nechcelo "kúriť" ešte aj v rúre. Vynikajúce, ďakujem Monty za recept. Len pre informáciu pre prípadných ďalších záujemcov - podľa tipov v diskusii som keksy trošku pokvapkala kávou, dala som iba 1 vanilkový cukor (pre nás stačilo) a chuť som zvýraznila ešte aj tým, že uvedený kryštálový cukor som dala skaramelizovať a potom som ho rozpustila v tom mlieku, s ktorým som uvarila puding. Tak bol ešte karamelovejší. Skutočne perfektný zákusok, odporúčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia