Nepečený jahodový dezert

Autor receptu: zuzananoskova

Jahody máme veľmi radi a s prvými sme si urobili tento výborný dezert, ktorý nás zároveň nesmierne zasýtil.

7
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vo všeobecnosti dávam pomer datle-kokos-orechy 1:1:0,5. Ale vždy to nie je také presné, proste improvizujem ;-) Datle mixujem s kokosom, orechy zmixujem zvlášť a v nádobe spolu všetko ručne premiesim. Zmesou som "vyložila" dno aj okraje tartaletkovej formičky a aj menšej tortovej formy.
  2. Plnka - krém sa dá robiť z ovocia, ktoré máte radi. Pôvodne sme chceli robiť mangový krém, ale keďže sme mango nezohnali, tak sme použila naše milované jahody. Mali sme ich 1kg, pár sme zjedli a zvyšok použili na dezert. Sušené mango, ktoré sme si na chvíľu namočili do vody, sme použili tiež. Kokosový olej sme rozpustili ponorením do teplej vody. Stonky - lístky jahôd sme odložili na ráno na smoothie. Niekoľko jahôd - plátky som nachystala na zdobenie.
  3. Jahody som vymixovala a pridala kokosový olej. Použila som necelých 200ml, bolo to málo, ale viac sme nemali. Krém si môžete dosladiť podľa svojej chuti, my sme nedosládzali. Dezert v tartaletkovej formičke sme darovali kamarátkam a tortička bola pre nás (mňa a priateľa). Krém sme naliali na "korpusy", dozdobili a neskôr odniesli kamarátkam do chladničky.
  4. Zdobili sme jahodami, bazovými kvetmi (tááááá vôňa :-) ). Môžete použiť aj mätu, ak máte :-)
  5. Takto putovala odpočívať do chladničky...
  6. ...a tartaletka tiež ;-)
  7. Dobrú chuť :-)