Nepečený čučoriedkovo-citrónový dezert (fotorecept)
Autor receptu: 2uzana
Tento dezert je vhodný aj pre vegánov. Zaujme hlavne použitými surovinami. Pozor -
zákusok je pripravovaný v okrúhlej forme s priemerom 15 cm!
4-6 porcie |
15 minút príprava |
Postup
- Kešu oriešky namočíme na 1 hodinu do horúcej vody. Odkôstkované datle namočíme na 15 minút do vlažnej vody.
- Do mixéra vložíme mandle a odkvapkané datle, pridáme trošku soli a rozmixujeme. Naplníme dno formy vystlané papierom na pečenie. Pokiaľ si pripravíme plnku, korpus dáme do mrazničky.
- Všetky ingrediencie na plnku dame do mixéra a rozmixujeme na kašovitú hmotu. Kokosový olej pred pridaním rozpustíme. Hmotou zalejeme predchladený korpus.
- Formu vložíme na štyri hodiny do mrazničky (my sme vydržali čakať "až" dve hodiny), pred podávaním necháme postáť 15 minút pri izbovej teplote, krájame zohriatym, osušeným nožom.