Nepečený banánovo-tvarohový koláčik

sorinka33 - fotkasorinka33, 17. marca 2012
Nepečený banánovo-tvarohový koláčik
Foto: sorinka33

Tento skvelý recept na ešte lepší koláč mám od kamarátky, tak snáď ma nezbije :D Je úžasný, priateľovi tiež chutí, keďže je v ňom Zobraziť celý popisTento skvelý recept na ešte lepší koláč mám od kamarátky, tak snáď ma nezbije :D Je úžasný, priateľovi tiež chutí, keďže je v ňom banán. A čo je najlepšie - príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času :)

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 balíček
1 balíček
1 balenie
125 g
1-2 ks
300 g alebo na varenie
2 ks




Postup

  1. 1

    Porozkladáme si Bebe keksy do 3 radov po 7-8 kúskov - striedavo tmavé a svetlé - ako šachovnica.

  2. 2

    Pripravíme si zmes tvarohu (jemný, nie hrudkovitý), masla a vanilkového cukru (dáme buď jedno balenie, alebo dve - podľa toho aké sladké to chceme mať, ale postačí jedno). Premiešame a natrieme tým rozložené keksy.

  3. 3

    Keď to máme, rozložíme druhú vrstvu keksov - rovnako ako prvú. Znova ju potrieme tvarohom s maslom a cukrom.

  4. 4

    Na prostredný rad uložíme oba banány za sebou. Najlepšie je mať keksy rozložené na nejakej igelitke alebo igelitovom vrecku, pretože treba oba bočné rady dvihnúť tak, aby sa spojili do trojuholníka - ako strecha. Jemne postláčame, aby to dobre držalo.

  5. 5

    Čokoládu roztopíme (môžeme pridať trocha oleja, ak topíme v mikrovlnke, tak sa nepripečie, a bude lepšia). Môžeme použiť čokoládu na varenie alebo mliečnu - ja som použila mliečnu, bolo to potom lepšie ako s takou na varenie :)

  6. 6

    Roztopenou čokoládou striešku potrieme. Celé to dáme niekam do chladu odstáť, aby keksy zmäkli pod vplyvom tvarohu a aby sa to celé zlepilo dobre dokopy. Potom už len krájame na kúsky a konzumujeme. Verím, že bude chutiť :)

Diskusia k receptu

monnikka
poznám pod názvom strecha z Bebe keksov, je výborný a pekne vyzerá
ola111
Vydaril sa ti,tiež mám rada takéto koláčiky:-)
dankap
Robila som ho v nedeľu pre vnučku a synovca. Ja potieram čokoládou aj banán, pekne to vyzerá a banán tak rýchlo nestmavne.
medovnicek
podobný recept vyšiel kedysi dávno v prvých knihách Receptov zo života, pamätám si, že vtedy všetko ženské osadenstvo našej pobočky na Vianoce malo práve tento zákusok
havino
je to vdačny koláčik, robievam, s obmenou krémov, raz dám pudingovo maslový, alebo aj tvarohový, banán musí byť, moji to majú radi, pekný ho máš
baskaba
Ja by som zdvojnasobila mnozstvo "kremu" a staci aj 200g cokolady mi bolo az az vela :) takze ja by som si upravila mnozstva surovin :)
Ale inak velmi dobre :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia