Nepečený banánovo-tvarohový koláčik

Nepečený banánovo-tvarohový koláčik
Foto: sorinka33
sorinka33Sorinka33, recept pridal: 17. marca 2012 22:46Ďalšie jeho recepty

Tento skvelý recept na ešte lepší koláč mám od kamarátky, tak snáď ma nezbije :D Je úžasný, priateľovi tiež chutí, keďže je v ňom banán. A čo je najlepšie - príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času :)

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Porozkladáme si Bebe keksy do 3 radov po 7-8 kúskov - striedavo tmavé a svetlé - ako šachovnica.

2

Pripravíme si zmes tvarohu (jemný, nie hrudkovitý), masla a vanilkového cukru (dáme buď jedno balenie, alebo dve - podľa toho aké sladké to chceme mať, ale postačí jedno). Premiešame a natrieme tým rozložené keksy.

3

Keď to máme, rozložíme druhú vrstvu keksov - rovnako ako prvú. Znova ju potrieme tvarohom s maslom a cukrom.

4

Na prostredný rad uložíme oba banány za sebou. Najlepšie je mať keksy rozložené na nejakej igelitke alebo igelitovom vrecku, pretože treba oba bočné rady dvihnúť tak, aby sa spojili do trojuholníka - ako strecha. Jemne postláčame, aby to dobre držalo.

5

Čokoládu roztopíme (môžeme pridať trocha oleja, ak topíme v mikrovlnke, tak sa nepripečie, a bude lepšia). Môžeme použiť čokoládu na varenie alebo mliečnu - ja som použila mliečnu, bolo to potom lepšie ako s takou na varenie :)

6

Roztopenou čokoládou striešku potrieme. Celé to dáme niekam do chladu odstáť, aby keksy zmäkli pod vplyvom tvarohu a aby sa to celé zlepilo dobre dokopy. Potom už len krájame na kúsky a konzumujeme. Verím, že bude chutiť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tykadielko, 18. marca 2012 o 10:30
    robím ho tiež - je nebezpečne jedlý :-)


  • monnikka, 18. marca 2012 o 11:08
    poznám pod názvom strecha z Bebe keksov, je výborný a pekne vyzerá


  • zdenula222, 18. marca 2012 o 11:09
    aj ja ho robím.....je fakt super....:)


  • izabella929, 18. marca 2012 o 12:54
    vyzerá super.-)


  • ola111, 18. marca 2012 o 15:31
    Vydaril sa ti,tiež mám rada takéto koláčiky:-)


  • margaretka28, 18. marca 2012 o 19:27
    toto určite vyskúšam!


  • orchidea, 19. marca 2012 o 21:44
    poznám aj som už robila, pekný a dobrý koláčik...


  • dankap, 19. marca 2012 o 21:44
    Robila som ho v nedeľu pre vnučku a synovca. Ja potieram čokoládou aj banán, pekne to vyzerá a banán tak rýchlo nestmavne.


  • medovnicek, 21. marca 2012 o 14:41
    podobný recept vyšiel kedysi dávno v prvých knihách Receptov zo života, pamätám si, že vtedy všetko ženské osadenstvo našej pobočky na Vianoce malo práve tento zákusok


  • sorinka33, 23. marca 2012 o 22:11
    @dankap ďakujem za radu, nabudúce vyskúšam :)


  • havino, 23. marca 2012 o 23:15
    je to vdačny koláčik, robievam, s obmenou krémov, raz dám pudingovo maslový, alebo aj tvarohový, banán musí byť, moji to majú radi, pekný ho máš


  • baskaba, 7. apríla 2013 o 22:47
    Ja by som zdvojnasobila mnozstvo "kremu" a staci aj 200g cokolady mi bolo az az vela :) takze ja by som si upravila mnozstva surovin :)
    Ale inak velmi dobre :)


  • ossie, 17. apríla 2013 o 14:14
    krásne ti vyšiel:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist