Nepečený banánovo-tvarohový koláčik

Nepečený banánovo-tvarohový koláčik
Foto: sorinka33
sorinka33Sorinka33, recept pridal: 17. marca 2012 22:46Ďalšie jeho recepty

Tento skvelý recept na ešte lepší koláč mám od kamarátky, tak snáď ma nezbije :D Je úžasný, priateľovi tiež chutí, keďže je v ňom banán. A čo je najlepšie - príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času :)

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Porozkladáme si Bebe keksy do 3 radov po 7-8 kúskov - striedavo tmavé a svetlé - ako šachovnica.

2

Pripravíme si zmes tvarohu (jemný, nie hrudkovitý), masla a vanilkového cukru (dáme buď jedno balenie, alebo dve - podľa toho aké sladké to chceme mať, ale postačí jedno). Premiešame a natrieme tým rozložené keksy.

3

Keď to máme, rozložíme druhú vrstvu keksov - rovnako ako prvú. Znova ju potrieme tvarohom s maslom a cukrom.

4

Na prostredný rad uložíme oba banány za sebou. Najlepšie je mať keksy rozložené na nejakej igelitke alebo igelitovom vrecku, pretože treba oba bočné rady dvihnúť tak, aby sa spojili do trojuholníka - ako strecha. Jemne postláčame, aby to dobre držalo.

5

Čokoládu roztopíme (môžeme pridať trocha oleja, ak topíme v mikrovlnke, tak sa nepripečie, a bude lepšia). Môžeme použiť čokoládu na varenie alebo mliečnu - ja som použila mliečnu, bolo to potom lepšie ako s takou na varenie :)

6

Roztopenou čokoládou striešku potrieme. Celé to dáme niekam do chladu odstáť, aby keksy zmäkli pod vplyvom tvarohu a aby sa to celé zlepilo dobre dokopy. Potom už len krájame na kúsky a konzumujeme. Verím, že bude chutiť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tykadielko, 18. marca 2012 o 10:30
    robím ho tiež - je nebezpečne jedlý :-)


  • monnikka, 18. marca 2012 o 11:08
    poznám pod názvom strecha z Bebe keksov, je výborný a pekne vyzerá


  • zdenula222, 18. marca 2012 o 11:09
    aj ja ho robím.....je fakt super....:)


  • izabella929, 18. marca 2012 o 12:54
    vyzerá super.-)


  • ola111, 18. marca 2012 o 15:31
    Vydaril sa ti,tiež mám rada takéto koláčiky:-)


  • margaretka28, 18. marca 2012 o 19:27
    toto určite vyskúšam!


  • orchidea, 19. marca 2012 o 21:44
    poznám aj som už robila, pekný a dobrý koláčik...


  • dankap, 19. marca 2012 o 21:44
    Robila som ho v nedeľu pre vnučku a synovca. Ja potieram čokoládou aj banán, pekne to vyzerá a banán tak rýchlo nestmavne.


  • medovnicek, 21. marca 2012 o 14:41
    podobný recept vyšiel kedysi dávno v prvých knihách Receptov zo života, pamätám si, že vtedy všetko ženské osadenstvo našej pobočky na Vianoce malo práve tento zákusok


  • sorinka33, 23. marca 2012 o 22:11
    @dankap ďakujem za radu, nabudúce vyskúšam :)


  • havino, 23. marca 2012 o 23:15
    je to vdačny koláčik, robievam, s obmenou krémov, raz dám pudingovo maslový, alebo aj tvarohový, banán musí byť, moji to majú radi, pekný ho máš


  • baskaba, 7. apríla 2013 o 22:47
    Ja by som zdvojnasobila mnozstvo "kremu" a staci aj 200g cokolady mi bolo az az vela :) takze ja by som si upravila mnozstva surovin :)
    Ale inak velmi dobre :)


  • ossie, 17. apríla 2013 o 14:14
    krásne ti vyšiel:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist