Nepečení ježkovia Jožkovia

feva - fotkafeva, 5. apríla 2012
Nepečení ježkovia Jožkovia
Foto: feva

Tychto ježkou som pripravujem na velku noc, je to moja vlastna inovacia na ktorych som spolupracovala spolu z mojou dcerou Luckou.

40 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 g
200 g
300 g
1 ks
4 pl




Postup

  1. 1

    Najprv si pomelieme orechy a piškoty. Do zmesy pridáme vajce, rum. aromu, cukor, kakao a všetko spolu zmiešame a nechame aspoň pol hodiny v chladničke stuhnuť.Vytvarujeme si z cesta guľky a do každeho dame hrozienko a vytvotime guľku a tochu vpredu natiahneme dvoma prstami ako noštek ježka. Ježkou vezmeme a namačame v čokoladovej poleve a obalime v kokose. Dobru chuť.

Diskusia k receptu

marianne69
...nepecene ja odkladam,mam rada,najskor som si myslela,ze su to zmrzlinky:-) a to jezkovia,urcite vyskusam..
feva
Do tohto receptu maslo neide, vajíčko celú hmotu spojí. :)
coldbery
je to príma ,že je to bez masla ...mne sa to veľmi páči...vnúčata sa budú diviť čo ich babka vie urobiť..ˇdík za recept...♥
evanaaa
Pekné, milé, ale ja by som tam to vajce nedávala, myslím, že by to malo držať, veď podobné recepty ( a je ich viac), sú aj napr.na guľky a bez vajca.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia