Nepečené smotanové kocky fotorecept

sovka62 - fotkasovka62, 28. júna 2012
Nepečené smotanové kocky (fotorecept)
Foto: sovka62

Ak ste v posledných dňoch piekli toľko, že sa vám už nežiada, ak rúra odmieta spolupracovať a opravár oznámil, že bude dva dni meškať, Zobraziť celý popisAk ste v posledných dňoch piekli toľko, že sa vám už nežiada, ak rúra odmieta spolupracovať a opravár oznámil, že bude dva dni meškať, ale predsa potrebujete ponúknuť niečo sladké, prehľadáte chladničku, komoru a v mysli sa vám začne vynárať recept na niečo čo ste už videli, alebo dokonca jedli. Tak sa pustíte do práce, aj keď predstavu o recepte máte veľmi hmlistú.

15 minút
príprava

Suroviny

5 bal.
500 ml
2 bal.
300 ml
2 PL
2 bal.
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Keksov je šesť balíkov, vyložila som všetky čo som mala, netušila som koľko bude treba.

    Nepečené smotanové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kyslé smotany rozmiešame s dvomi balíčkami vanilkového cukru.

    Nepečené smotanové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu, len pridáme navyše 2PL cukru. Ušľaháme do tuha. Pridáme ju ku kyslej smotane a metlou opatrne zmiešame dohromady.

    Nepečené smotanové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech vyložíme alobalom a rozložíme naň prvú vrstvu keksov. Alobal preto, aby sme neskôr mohli nadvihnúť roh a kocku vybrať bez toho, aby sme ju rozdrúzgali. Na keksy natrieme 1/4 smotanovej zmesi.

    Nepečené smotanové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na smotanu uložíme druhú vrstvu keksov, potom smotana, atď, celkom štyri vrstvy keksov a štyri smotany, lebo tá je aj navrchu.

    Nepečené smotanové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec posypem čokoládovou ryžou, alebo kakaom, ak sa vám tak lepšie páči a uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň pokrájame, mali by sme podľa veľkosti keksov, ja som sa akosi netriafala, ale vy ste iste šikovnejšie. Koláčik mal úspech, dúfam, že sa zapáči aj vám. A z piateho balíčka keksov som minula len pár, ale niekedy bývajú polámané, tak je lepšie mať rezervu.

    Nepečené smotanové kocky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sylvinka
tak toto hádam zvládnem aj ja.Ukladám si a určite vyskúšam.Ďakujem
nazarboncuk
ahoj @sovka , je skvelý tento "koláčik". ja som ho robila nedávno, keď sme mali na víkend doma malú neter, len som namiesto namiesto práškovej šľahačky použila smotanu na šľahanie, a nestihlo to ani "odstáť" v chladničke, po dvoch hodinách sa mi nasáčkovali do chladničky a vyjedali lyžicami priamo z misky :D
margaretka28
@sovka ,predstavu si mala hmlistú,ale výsledok je veľmi jasný,ba priam až oslnivý ako júnový deň:-) veľmi sa mi páči tvoj zákusok,v júli budeme oslavovať Anny(mama aj dcéra) tak myslím, že zaradím do programu.Bude to lepšie ako piecť v tých horkách,ale ako sa poznám,aj tak určite niečo upečiem.:-)
sovka62
Máte pravdu, je to nenáročný koláčik a zvládne ho každý. Stužovač som nepoužila, tá prášková šľahačka krásne drží tvar, na obrázku č.3 je vidieť, že v mise, a už zmiešaná s kyslou, stojí kopcom. Veľmi dobre sa mi to roztieralo a do druhého dňa keksy tu smotanu vpili tak, že som nevidela, kde ktorý keks začína a kde končí. Bolo to dosť tuhé, aby som to na tácku mohla preložiť vidličkou.
nesi
Tvoj zákusok vyzerá sviežo, já robievam zasa nepečené dobošové rezy z marína keksov
sovka62
Aj ja budem piecť, @margaretka28 , a korpus hneď zajtra, dnes tu bol opravár, tak rúra opäť spoľahlivo funguje. V nedeľu ideme na oslavu, sľúbila som priniesť tortu. Dnes som si vypočula predpoveď počasia, má byť vyše tridsať, tak som rozmýšľala aká to bude, aby sa nám maslový krém neroztekal po tanierikoch. Rozhodla som sa pre túto:
 varecha.pravda.sk/recepty/torta-s-kokosovou-plnkou-fotore...

tá hádam vydrží aj v tom horku a skúsim spraviť aj tie ozdoby z plastickej čokolády, na druhý raz sa mi hádam bude lepšie dariť.
aroooo
Parádny zákusok, ja by som v týchto horúčavách ušetrila jednu vrstvu keksov aby som mala hrubšiu vrstvu krému hore na to by som dala napr.černice a to také studené z chladničky...mňam, ukladám.Aj ja som piekla a počas tvojho veľkého pečenia aj samostatne pridala môj II.fotorecept,ale to asi poznáš
arasidka
jaj, jaj.......jaaaaaj....... blíži sa polnoc a ja som si dovolila nazrieť do receptov. Čo mi to varecháči robíte? Ja som hladná, až sa mi to ťažko píše. Skladané krumple, tento koláč, oriešky, ja to tu ruším, vypínam počítač a idem si dať dva deci točenej z vodovodu a budem sa snažiť myšlienky popohnať iným smerom, lebo prisámvačku, jáááá tu chladnyčku otvorííím !
tilau
robievam tento koláčik, je to úžasná rýchlovka, lahodný a mäkkučký a stužovač tam vôbec netreba ale ja tiež robievam zo smotany na šľahanie...mňam
astheart
Dělávám podobně s kompotovaným ovocem. Taky používám smetanu na šlehání, ne v prášku. Sladím jen jedním vanilkovým cukrem. Ztužovač není třeba. Pak prokládám piškoty (nebo sušenky) smetanovým krémem - na něj dávám okapané ovoce, poslední vrstva piškoty nebo jen krém (bez ovoce). Zrovna včera se dojedly řezy s ananasem. Je to velm osvěžující a ne moc sladké.
sovka62
Chutnala som až včera večer, skôr sa mi nedalo, niečo na mňa lezie. Chutil, ale nabudúce uberiem tie dve lyžice cukru do šľahačky, nebudú chýbať, lebo sa mi zdá trochu presladený.
mama3chlapov
@sovka62 krásne a jednoduché, perfektné na leto, myslím, že môže byť aj s ovocím ako píše @astheart. Prajem rýchle vystrábenie. A ako vravel sused mojej starkej: "Suseda, všecko na mňa lezie, len tie ženy nie!"
elekra
@sovka , nádherne si sa vynašla. Mám rada nepečené zákusky, tento Tvoj využijem na chalupe s vnúčatami. Domka mi keksy poukladá, Marek vyšľahá šľahačku a ja to spojím dohromady a plán postupu je pripravený....
cistinka
Toto som ešte neskúšala...na leto výborný recept...už mám prázdniny, vyskúšam :-)
betty21
Ďakujem za nápad s alobalom. Robievam nepečené dobošové rezy, vyskúšam aj tieto:)
jerica
čo to lezie ? poželeze ? dúfam , že nie dáky zmrd chytlavý , mám službu a tak som sa pomaly preklikala k tvojmu ďaľšiemu vynikajúco popísanému a pofotenému receptu. Beriem dnes chalanov , zíde sa.
sovka62
No a už je aj po nich, zjedli sa do posledného kúska, tak mám radosť. Ďakujem za komentáre, potešili ma.
ela77
sovka62 ešte ja idem takto piecť zjednodušene ako ty. je to výborný nápad v týchto horúčavách, keď sa človek bojí zapnúť aj mikrovlnku aby nebolo dnu ešte teplejšie ako je. Vďaka za nápad, lebo človek aj v týchto horúcich dňoch dostane chuť na lakotinku, že???@jerica , samozrejme že sa zíde, lenže čo z kaloriami na to @sovka62 , nedala návod hlavne pre nás, ktorí nemajú pevnú vôľu.
sovka62
Kalórie? Tie krpaté potvory, čo nám v noci prešívajú šaty, aby nám boli malé? Musíš na ne spraviť dup-dup a oni sa zľaknú a utečú.
vavan
Ďakujem za pripomenutie tohto receptu už som ich dávno nerobila
olga42
sovka 62.Veľmi sa teším na vaše recepty.Veľmi by som chcema poprosiť na postup s plátkovou želatinou do plnky,neni tam presný návod na sačku a sa mi nepodarila.Ak budete taká dobrá srdečne ďakujem.
sovka62
@olga42 , na aspik alebo želatínovú polevu na koláč používam 25 g plátkovej želatíny na 1 liter vody. V časti vody nechám želatínu napučať, zvyšnú vodu ochutím podľa toho aký má byť výsledok (soľ, ocot, korenie, štipka cukru na aspik, alebo ovocná šťava a cukor na polevu. Ochutenú vodu zohrejem, by bola horúca, ale v žiadnom prípade nesmie vrieť, pridám napučanú želatínu, nechám rozpustiť a použijem podľa potreby.
Do šľahačkových a jogurtových krémov dávam 10g želatíny na pol litra smotany alebo jogurtu. Nechám ju napučať len v pár lyžiciach vody, tak aby bola ponorená (plátky treba postrihať a použiť užší hrnček), zohrejem, nechám rozpustiť a postupne do želatíny pridávam napr. ušľahanú šľahačku, jogurt a pod. Nikdy nie naopak, želatínu do šľahačky, určite by sa to celé zrazilo.
Takto by sa to malo podariť, dúfam, že som to napísala zrozumiteľne.
veronikabal
Ten koláčik bol úžasný! Napadlo ma, že by sa k nemu možno hodilo nejaké kyselkavé ovocie, ale bol úplne výborný aj bez neho! :) Super jednoduchý recept aj pre takého amatéra ako som ja :D.
gaabinka
robila som ho niekedy v lete, osvedčil sa, odvtedy som ho robila už hádam aj 3x:) výbornýýý!!
elysa
aj ja som ho prednedávnom robila- je výborný...
sovka62
Ja som hi nerobila odvtedy, čo som pridala recept, ale konečne sa otepľuje, prichádza jeho čas.........