Nepečené rezy z BeBe keksov

alena54 - fotkaalena54, 28. februára 2015
Nepečené rezy z BeBe keksov
Foto: alena54

Suroviny

4 bal. svetlé
1,6 l
4 bal.
1 bal.
8-10 PL
2 bal.
3 dl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si plech na pečenie a vyložime ho BB-sušienkami. Navrstvíme uvareným vrelým pudingom znova poukladáme sušienky, puding a opakujeme pokiaľ neminieme všetky sušienky aj puding. Končíme sušienkami. Na vrch vyšľaháme šľahačku, kto chce môže dať šľahačkovú smotanu. Je to na vás. Vrch šľahačky ozdobíme čokoládovou ryžou, alebo postrúhanou čokoládou. Ja som mala horkú čokoládu. Dáme do chladničky aspoň na 2-hoďky. Sušienky pekne zmäknú od toho vrelého pudingu.

  2. 2

    PUDING:1,60L mlieka dáme varit trošku si necháme na zamiešanie 4-pudingov s 8-10 PL curku podľa chuti niekto sladšie niekto menej sladké a 1 vanilka. Práškové šľahačky vyšlaháme s 3dl mlieka. Je naozaj rýchly a ked je dobre stuhnutý je fantastický :) Dobrú chuť :) Krájať môžete aj ako rez, alebo celú kocku ja som to krájala ako rez .

Diskusia k receptu

luss44
takéto rýchlovky mám rada v lete, bez pečenia. Ked ten horúci puding zmiešaš s vyšlahaným bielkovým snehom, dostaneš nadýchaný krém ako do krémešov. Ale páči sa mi aj Tvoja verzia.
motyka
Určite vyskúšam. Plnka bez tuku, super. Všetci to máme radi. Nikto už nechce u nás krémy s tukom. Toto veľmi chválim.K.K.*****.
Zaujala ma poznámka @luss44 s tými bielkami. Môžem poprosiť o odpoveď? Ten bielkový sneh nezačne sa neskôr topiť a nezíjde "na vodu"?. Trebarz do 2 dňa ?
radost
i ja robievam..bez šľahačky..nám stačí..rýchla dobrota.."akožekrémeš"..:-)
evanaaa
@motyka , nie, práve to je ten pravý krém do krémešov, s primešanými bielkami, teda snehom z nich. Ja som to síce nerobila, ale švagrina a dosť často, tiež som sa spočiatu čudovala tomu, ale ide to.
jankov
Túto pochutinu dosť často robievam a aj s inými pudingmi, ale vanilkový je k tomu najlepší...ak sa mi chce urobím aj "krémešovú" náplň, pridám sneh z bielkov. Keď sme chodievali s deťmi na výlety do prírody, tak som túto špéciu robil do kelímkov od Perly alebo Ramy. Zobrali sme sprejovú šľahačku a čokoládové "drobce", ryžu, v sáčku a otvorili kelímok, nasprejovali, posypali, decká pojedli a nám nenechali...:-)...vlastne nechali, prázdne kelímky a špinavé lyžice:-(
Do kelímkov to robím často aj doma, ale šľahačku si vyšľahám a čokoládu nastrúham, keď pozerám telku, tak to jem z kelímku. Raz k nám prišla nečakaná návšteva aj s deťmi. Mali som v chladničke šesť kelímkov, manželka ich vybrala, vyklopila na tanier, ošľahačkovala, očokoládovala, návšteva s jej a našimi deťmi sa do pochutín pustili, všetko pojedli,osviežili sa a mne na osvieženie sa zostali akurát špinavé riady...:-)
Tie rezy, ako sú na foto, sú špica a majú šmrnc, ale to je už o inom pohostení...
alena54
luss44 ano aj ja robievam plnku do kremesov s vyslahanym snehom aj som rozmyslala ale zostala som pri tomto dakujem ze sa vam paci aj ked je ich vela nepecenych :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia