Nepečené pudingové kocky

diabambulka - fotkadiabambulka, 1. apríla 2012

Pre mlsných a ešte mlsnejších, nepečená delikatesa :-)

18
porcií

Suroviny

432 g alebo maslové sušienky
Plnka 1:
1000 ml
3 ks
4 PL
200 g
Plnka 2:
2 ks
2 ks
2 ks
Ďalšie suroviny :
Na ozdobu :
 , alebo posekané oriešky, prípadne lentilky




Postup

  1. 1

    Na plech, alebo na dosku si pokladáme bebe keksy( prípadne iné maslové sušienky ) - podľa toho koľko chceme koláčikov ( ja som pripravila 18 ks ). Plnka 1: Podľa návodu uvaríme hustý puding z jedného litra mlieka, 3 pudingových práškov a 4 PL cukru. Necháme vychladnúť ( navrch uvareného pudingu dáme kúsok potravinárskej fólie , aby sa nám nevytvorila šupka ). V miske mixérom rozmiešame maslo, alebo heru a po častiach vmiešame vychladnutý puding ( plnku môžete vylepšiť pridaním trošky rumu ). Natrieme polovičkou pudingovej plnky, opäť poukladáme keksy, rozotrieme druhú polovičku pudingovej plnky a opäť navrstvíme keksy. Plnka 2 : Vyšľaháme šľahačku spolu so stužovačmi a vanilkovým cukrom a rozotrieme na keksy. Na vrch poukladáme poslednú vrstvu keksov a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie :-) Takto nám vzniknú štyri vrstvy keksíkov, kľudne môžete ubrať a urobiť menej vrstiev. Koláčik necháme vychladiť minimálne na 4 hodiny, aby keksy zmäkli.

  2. 2

    Na 18 kúskov tohto koláčika som použila 3 a 1/2 balíka bebe keksov, ale nahradiť ich môžete aj inými maslovými sušienkami, preto v rozpise uvádzam množstvo v gramoch. Podobne aj puding, ak máte radi čokoládový, jahodový, banánový, kľudne ho zameňte:-)

  3. 3

    Dobrú chuť :-)))

    Nepečené pudingové kocky - obrázok 3

Diskusia k receptu

svetlana9
je mi to jasné - ukladám do KK - ide veľká noc a nerada vypekám - som len sama - toto mi bude inšpirácia
hubata
Nepečené sa vždy zídu, nielen k Veľkej noci. Ukladám do KK, vďaka za dobrý receptík ktorý sa dá obmieňať podľa toho na aký koláčik máme chuť: banánový, kokosový, čokoládový, vanilkový.......
orchidea
Robila som už takúto super rýchlu a výbornú dobrotu...len nebola taká vysoká, použila som menej vrstiev...ale tak ako si to ty urobila sa mi to zdá zaujímavejšie a honostnejšie, nabudúce tiež urobím viac poschodí.
havino
pekný ho máš @diabambulka , toto je tak vdačný a aj veľmi chutný koláčik, ked je dobrý, chutný krém, vobec nevadí, že je z BB keksov,( myslím tým,že nie je upečená piškota) keksy pekne zmäknu a dodávaju výbornú chuť, s upečenou piškotou je to už zas o inom koláč, ja ho robievam tiež pravidelne, moji ho maju veľmi radi, aj ako striešku s pridaním banánov, alebo takto na plech, niekedy do pudingu miesto masla, dám aj tvaroh a zas je iný,ale najradšej mi ho majú s týmto maslovo- pudingovým krémom a aj s troškou rumu veru... a dakujem za pripomenutie, na veľkú noc im aj tento urobím lebo viem,že padne,ako prvý
diabambulka
ďakujem za milé komentíky, no koľko nás tu je čo milujeme rýchle aj nepečené dobrotky. havino ďakujem za skvelý tip, robievam to domaa podobne záleží, aké požiadavky majú akurát moji chlapi :-)))
evanaaa
@diabambulka , závidím dezertík, škoda, že pre nás, diabetikov ( aj pre teba, nie?), nepredávajú kekse na podobné nepečené, a ani dlhé piškóty na iné dezerty u nás nie sú. Hneď by som robila podľa teba. A ešte - drží tá ďalšia vrstva na šľahačke?
ula2
super receptík --ukladám...)))
diabambulka
Ahoj evanaaa, máš pravdu takéto dia keksy nepoznám, ale dobré by to bolo aj s fantastickými celozrnnými piškótkami. K otázke : áno tá posledná vrstva drží na šľahačke a tiež v pohode zmäkla. PS : Ja som diabetička ale mlsná a tak obedík bol menší, aby sa mi zmestil jeden koláčik ( do sacharidových jednotiek ):-))) papa
paveva
tak ako ostatné kuchtičky, aj ja som piekla na piškote a s bebe keksami, alebo aj s tvarohom do pudingu, ale určite vyskúšam aj tento nepečený máš ho pekný, dúfam tiež, že šlahačka nepadne.
cica2
robievam podobný, je to fakt výborné :-)
diabambulka
paveva neboj nespadne , ale ja som do nej vmiešala aj stužovač pre istoitu :-)))
dorisa
perfektné, dnes niečo podobné robím, ďakujem za inšpiráciu
nesi
robím niečo podobné nepečené dobošky z marína keksov a plnka ako do dobošky a tieto tiež nemajú chybu
tibor
Ja začiatočník a muž. Urobil som to a ja vám poviem, že som taký úspech že až, až
1x tibor




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia