Nepečené ovsené guľôčky

lenkamorvayova - fotkalenkamorvayova, 16. apríla 2014

Každý z nás si rád dopraje malú mňamku po obede alebo len tak, ako odmenu. Preto mám pre vás tieto malé sladké jednohubky, ktoré potešia Zobraziť celý popisKaždý z nás si rád dopraje malú mňamku po obede alebo len tak, ako odmenu. Preto mám pre vás tieto malé sladké jednohubky, ktoré potešia každý mlsný jazýček. Sú však bez cukru, múky, oleja aj bez pečenia, hotové za pár minút a naozaj chutné :)

10 minút
príprava

Suroviny

400 g
5-6 PL (alebo javorový sirup či sirup z agáve)
z 1 ks pomaranča




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky pomelieme (alebo použijeme už mleté) a pridáme k nim 5-6 PL medu (alebo sirupu z agáve či javorového sirupu). Medu môže byť menej alebo viac, podľa toho, ako veľmi sladké guľôčky chcete. Potom pridáme šťavu z jedného pomaranča a miešame, kým sa nám nevytvorí lepivá hmota.

  2. 2

    Z hmoty vytvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v kakau alebo strúhanom kokose (pred obalením v kokose ešte guličky namočím do pomarančovej šťavy, aby sa kokos lepšie prilepil, ale nemusí to byť) Hotové guličky skladujeme v chladničke, aby zostali pekne tuhé :) Môžeme ich mať v miske, alebo v muffinových košíčkoch. Prajem dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

nena73
takéto rcpty zbožňujem-za málo peňazí veľa mjuzik :-)
mariamka
vyzeraju bombovo! vlocky u nas ficia a med mam prave cerstvy od vcelara, urcite urobim, som zvedava na tu chut s pomarancom, sikulka :)
safran
toto sa dá upiecť :-))) aj na chate, práve mi to prišlo vhod
(predchádzajúci komentár v tomto duchu sa tu nezobrazuje)
lenkamorvayova
Ďakujem pekne :)
Namiesto pomaranča sa dá použiť aj šťava z citróna (len potom sú trošku kyslejišie) a raz som dokonca skúšala aj zázvor- do vody som dala vylúhovať nastrúhaný zázvor a potom som ju scedila.
ivav
tie kokosové sú krásne, super nápad!
martamm
bezvadné, jednoduché, vločky patria k mojim obľúbeným ingredienciám, spravím si takéto guľôčky :)
caroline
vdaka za inspiraciu, dnes som ich robila. Trosku som rcp pozmenila, aby boli zdravsie - pridala som trochu pomletych spaldovych otrub, dala menej medu a namiesto pomarancovej stavy som dala kokosovy olej :) Su super, skoda, ze neviem pridat foto
lenkamorvayova
@caroline výborný nápad s otrubami, určite vyskúšam :)
robila som inak aj datlové ak by ste chceli ochutnať (pomleté namočené datle s orechmi a kokosom som iba zmiešala a tvarovala guličky, ktoré som obalila v strúhanom kokose)
cesminaz
Mila @lenka gulky vyskusane a musim povedat,ze su uuuuzasneeee ;-D S tym pomarancom to je jednoducho skvele! Robila som z tejto davky polku pomarancove,ktore som potom obalila v kakae a polku vanilkove,tie som obalila v kokose ;-) Takze veeelka vdaka,urcite ich budem robit velmi casto!