Cookies

Nepečené cookies v čokoláde (fotorecept)

Autor receptu: violeta

35
porcií

Suroviny

Postup

  1. Piškóty aj orechy som zomlela na jemno, ja som mala Savoiardi. Priliala som rozpustené maslo a prevarené, vychladnuté mlieko. Mlieko treba prilievať postupne. Má vzniknúť jemné cesto, z ktorého sa dajú tvarovať guľôčky.
  2. Do cesta som primiešala nadrobno nakrájanú, horkú čokoládu. Ja som mala 52%.
  3. Vytvarovala som guľôčky o veľkosti malého vlašského orecha. Dala som ich stuhnúť do chladničky na jednu až dve hodiny.
  4. Nad parou som rozpustila 200 g čokolády (52%). Čokoládu treba zahrievať len na slabom plameni a vypnúť hneď po rozpustení. Zostane chrumkavá. Obalila som guľôčky pomocou dvoch špajdlí a nechala vychladnúť.
  5. 1 šálka = 250 ml