Nepečená tvarohová torta

letisia - fotkaletisia, 25. marca 2011

Začala som upratovať svoje recepty spred 20 rokov, tak sem niektoré vložím, i keď zatiaľ bez obrázkov. Táto torta bola najobľúbenejšou tortou môjho otecka. Zobraziť celý popisZačala som upratovať svoje recepty spred 20 rokov, tak sem niektoré vložím, i keď zatiaľ bez obrázkov. Táto torta bola najobľúbenejšou tortou môjho otecka. Je chutná a osviežujúca.

Suroviny

500 g
125 g
3 ks
200 ml vlažné
200 ml
1 ks
150 ml vlažná
3,5 PL
  podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do vlažnej vody dáme rozpustiť želatínu. Ostatné suroviny vymiešať a potom pridať rozpustenú želatínu.

  2. 2

    Formu na tortu dobre vymastiť, na dno uložiť piškóty namočené v káve alebo sirupe, potom na to dáme vrstvu krému, potom vrstvu zaváraného ovocia, znovu piškóty, krém, ovocie a na vrch krém. Uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.

Diskusia k receptu

elekra
Ja dávam do druhej vrstvy tvarohu ešte kakao. Potom je torta dvojfarebná.
orchidea
Aj ja prifarbujem jednu časť kakaom ako @elekra. Je to veľmi dobrá a rýchla torta, nám chutí najviac v lete s čerstvými jahodami, malinami...
letisia
Robila som ju už aj trojfarebnú, bielu, hnedú s kakaom a ružovú s troškou jahodového džemu. Ale nakoniec sme ostali iba pri jednofarebnej.
bozulka
@letisia , ďakujem za priazeň.Podobnú tortu robievam s pochúťkovou smotanou.Až bude príležitosť vyskúšam aj takto.
letisia
@bozulka aj ja robím aj z pochúťkovej smotany, len vymiešané s cukrom, do toho zamiešané okrúhle piškóty a jahody a zmes sa dá do tortovej formy, ktorú jemne potriem olejom a vysypem kokosom. Voľakedy som piškóty pekne ukladala, ale moja vynaliezavá mamička vymyslela, že piškóty rovno zamiešať do smotany.