Nepečená tvarohová torta fotorecept

lulyna - fotkalulyna, 31. júla 2011
Nepečená tvarohová torta (fotorecept)
Foto: lulyna

Úžasná tvarohová torta so želatínou a ovocím. Vhodná na každú príležitosť.

10-12
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

400 ml
1 balíček
1 balíček
200 ml
500 g
2 ks celé
180 g
1 balík
  podľa vlastného výberu
3 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme želatínu podľa návodu. Ja ju robím v mlieku, pretože , keď som robila vo vode, tak sa mi torta zdala mokvavejšia. Na balíčku píšu rozmiešať v 500 ml , ale ja robím v 400 ml ( aj tým je potom dostatočne stuhnutá).

    Nepečená tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mixéra si dáme polovicu z ingrediencií t.j. 1 vajce, 1/2 bal. vanil. cukru, 1/2 pohára práš. cukru, 1 tvaroh, 90 g masla a zalejeme 200 ml mlieka so želatínou, vymixujeme do hladkej hmoty. Prelejeme si do nádoby (odmerky, hrnca...) Pripravíme druhú polovicu hmoty vymixovaním surovín, do ktorej ešte pridáme kakao - ľubovolné množstvo, podľa chuti a sýtosti. Ja dávam 3 PL.

    Nepečená tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si tortovú formu, do ktorej vysypeme piškóty. Otvoríme aj kompót a dáme si ho odkvapkať. Ja dávam najčastejšie mandarinkový (malý, celý) a ešte aj malinový, černicový, prípadne jahodový, ten ale už nedávam celý , ale asi tak polovicu. V podstate je to na každom, ako sa rozhodne. Odkvapkanou šťavou pokropíme piškóty ( môžme pridať aj trochu rumu).

    Nepečená tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    potom nalejeme časť bielej a kakaovej hmoty, dáme vrstvu ovocia, znova prelejeme obidvomi hmotami, znova ovocie a navrch už len zakryjeme poslednou časťou hmoty.

    Nepečená tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Konečná úprava.

    Nepečená tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Povrch môžeme ešte dozdobiť čokoládovým topingom, alebo granko sirupom. Potom na niekoľko hodín uložíme do chladničky a papáme. Dobrú chuť.

    Nepečená tvarohová torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ancicka
Na pohľad veľmi pekná a vraví sa ,že oči jediaIisto aj tak chutila.Super.
dorisa
Peknučka tortička...skvelé, že sa piškoty len nasypú.
dogagador
fakt vyzera dobre, len preco mixovat na 2x, ked mozno spravit vsetko nataz, rozdelit do 2 poharov a pridat do jedneho kakao? :-)
marienka44
@Lulyn ,na obr. č. 2 sa mi zda kakaovej hmoty viac ako bielej, mozno je to očny klam. Piskoty staci pohadzat bez ladu a skladu? Paci sa mi to a preto ukladam do KK.
lulyna
dogagador - mixujem na 2x, pretože sa mi to naraz nevojde do mixéra, ak máš dostatočne veľký, tak sa samozrejme dá aj na 1x.
lulyna
marienka44 - tej hmoty je úplne rovnako, len som to naliala do menšej (užšej) odmerky. A piškóty naozaj len vysypem a trochu pohrkám, aby neboli na jednej kope.
lulyna
Ďakujem všetkým za pochvalu, ak sa rozhodnete ju skúsiť, dúfam, že nesklame a bude chutiť.
mataliptak
krásna tortička , určite vyskúšam aj ja ,moje detičky takéto nepečené majú radi :-) ukladám
jarca
Tato torticka je vyborna, poznam ju a je u nas oblubena, pretoze je osviezujuca, najlepsia je s marhulovym kompotom a tvaroh by mal
byt kremovy nie hrudkovity, ten sa dobre nerozmixuje. Torticka je
velmi pekne urobena, oplati sa vyskusat.