Nepečená tvarohová strecha

wildrane - fotkawildrane, 7. februára 2011
Nepečená tvarohová strecha
Foto: wildrane

Keď chodíme na dvojdňové výstavy psov do Bratislavy prespávame u super ľudí, manž. Polakovičovcov. Som moc hrdá, že ich môžem nazývať svojimi priateľmi. Touto Zobraziť celý popisKeď chodíme na dvojdňové výstavy psov do Bratislavy prespávame u super ľudí, manž. Polakovičovcov. Som moc hrdá, že ich môžem nazývať svojimi priateľmi. Touto dobrotou, ktorú pripravoval Mariánko nás ponúkli. Andrejka, Marián moc Vám za všetko ďakujem. Tento výsledok (myslím na fotke) je dielom mojej 11 ročnej dcérky Moniky, takže receptík zvládnu aj menej šikovné pekárky.

Suroviny

1 balenie
1 balenie
15 dkg
25 dkg
50 dkg, ( nie z vaničky)
2




Postup

  1. 1

    Vymiešame maslo s cukrom a s tvarohom, dochutíme rumom. Na väčší kus alobalu naskladáme bebe keksy (na spôsob šachovnice) - tri rady po siedmych kusoch. Prvý spodný rad ukladáme užšou stranou k sebe. Striedame svetlú s tmavou.

  2. 2

    Na vrstvu sušienok opatrne nanesieme menšiu polovicu tvarohového krému a znovu zakryjeme bebe keksmi, ktoré ukladáme opačne, ako boli na spodnej vrstve ( na tamvú pôjde svetlá, na svetlú tmavá)- tri rady po siedmich kusoch.

  3. 3

    Natrieme zvyškom krému ( trochu si necháme na potretie strechy z vonku :o) ), na stredný rad keksov položíme banány. Chytíme alobal z oboch dlhších strán a priklopíme k sebe tak, aby keksy na vrchu spojili do strechy. Zvyškom krému natrieme vrch strechy a necháme stuhnúť v chladničke. Polejeme čokoládou a dáme znovu vychladnúť. Najlepšie je nechať strechu odležať 12 hodín, aby zmäkli keksy.

Diskusia k receptu

tothka
Ano je výborný, poznám ho už dávnejšie a môj syn ho nazval triangel
mar251
my donho davame pudingovu plnku ale s tvarohom to musi bit tiez dobre
sjuz
tento koláčik tu už je, robila som ho niekoľkokrát, a je naozaj vynikajúci:)
cica2
už som ho robila, je výborný! Dcérka je šikovná, koláčik sa krásne vydaril:)
dogagador
ano, ten recept mam roky, robila ho jedna mlada mamicka v diskusiach v SME, aj s foto, je to fakt rychle, chutne, pekne a neda sa pokazit :-)
evas13
Vynikajúci receptík a chválim dcerku, šikulka.
jarunka
Tiez ho robievam. Dobry a rychly. Dcerka je sikovna ked to zvladla tak pekne.