Nepečená torta
Nepečená torta

Nepečená torta

dogagador - fotkadogagador, 19. apríla 2018

Tento recept som nasla na FB , nie je to teda moj recept, ale je velmi dobry. Mna ocarila plnka. Namiesto piskot ci keksikov Zobraziť celý popisTento recept som nasla na FB , nie je to teda moj recept, ale je velmi dobry. Mna ocarila plnka. Namiesto piskot ci keksikov si kazdy moze upiect svoje piskotove cesto. Ja som na vrch poukladala ovocie a zaliala zelatinou rozpustenou v kompotovej stave.

Suroviny

250 g (alebo sušienky)
10 g
170 g
170 g (alebo práškový)
300 g
300 g
300 ml
50-100 g
Karamelové mlieko:
2-3 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Karamelove mlieko: 2-3 lyzice cukru zkaramelizovat a zaliat studenym mliekom, miesat dorozpustenia.

  2. 2

    Poukladat piskoty alebo susienky na dno formy, poliat karamelovym mliekom.

  3. 3

    Zelatinu nechat nabobtnat v troche vody (alebo kompotovej stavy). Uslahat slahacku, dat do chladnicky. Vyslahat maslo s cukrom. K maslu pridat jogurt a kyslu smotanu, vmiesat rozpustenu zelatinu a opatrne vmiesat slahacku.

  4. 4

    ½ kremu natriet na piskoty – do kremu poukladat visne, na to piskoty namocene v karamelovom mlieku, na vrch zvysok kremu. Tortu uhladit, do chladnicky na 6 hodin. Potom ozdobit cokoladou, alebo naukladat ovocie a zaliat zelatinou. V tom pripade nepolievajte cokoladou. Ovocie moze byt rozne, zelatinu opat rozpusit v kompotovej stave. Mnozstvo ovocia na ozdobenie, ako aj zelatinu na zaliatie si uz urobite podla seba.

Diskusia k receptu

motyka
@ Dogagador - vyskúšala som Tvoj dezert a je skutočne vynikajúci. Dobre, že si ho sem pridala, bude častejšie. Vďaka a buď zdravá. Prajem príjemné sviatky
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia