Nepečená smotanovo-jogurtová torta s malinami

janikbj - fotkajanikbj, 5. júna 2014
Nepečená smotanovo-jogurtová torta s malinami
Foto: janikbj

Recept z knihy Recepty zo Života, poslala Katarína Žigraiová. Trošku som to pozmenila,ako sa mi viac pozdávalo. U nás veľmi chutila, začína leto, možno Zobraziť celý popisRecept z knihy Recepty zo Života, poslala Katarína Žigraiová. Trošku som to pozmenila,ako sa mi viac pozdávalo. U nás veľmi chutila, začína leto, možno sa niekomu recept hodí ;)

20 minút
príprava

Suroviny

250 ml
3 ks
4 - 6 PL
20 g
100 ml
250 g (alebo mrazené)




Postup

  1. 1

    Maliny podľa chuti osladíme a v odokrytom hrnci alebo na panvici povaríme, kým sa neodparí voda a pekne nezhustnú. Mala som mrazené maliny, preto som ich varila, čerstvé môžete pridať priamo do zmesi bez varenia. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Šľahačku si s cukrom vyšľaháme dotuha. Jemne vmiešame biele jogurty (kto chce, môže použiť aj ovocné).

  3. 3

    V horúcej, no NIE vriacej vode rozpustíme želatínu a rýchlo ju zamiešame do šľahačkovej zmesi. Potom jemne primiešame vychladnutú malinovú omáčku. Miešame len tak, aby nám ostalo mramorovanie, nie aby sa celá zmes "zmalinovala". Na dno tortovej formy (mala som dno s bábovkovým vzorom) dáme potravinovú fóliu alebo alobal a vylejeme celú zmes. Na vrch, ktorý bude po stuhnutí slúžiť ako spodok poukladáme piškóty. Necháme dobre stuhnúť, najlepšie cez noc, odstránime obruč a tortu preklopíme na tanier. Podľa vlastnej fantázie ozdobíme. Priznám sa, že nie som kamarátka s akýmikoľvek želatínami či stužovačmi, tak kto je na tom podobne, môže urobiť tortu bez želatíny a vrstviť ju s piškótami, aby pekne držala tvar ;) Variabilný recept, prispôsobte si ho ako sa len páči :-D

    Nepečená smotanovo-jogurtová torta s malinami - obrázok 3

Diskusia k receptu

janikbj
@denyany , som rada, že to mal kto spočítať, no keď som hľadala podobný recept, aby som zbytočne nepridávala, čo tu už je, taký som nejak nenašla. pokiaľ ty až 358, tak sa ospravedlňujem a nemám problém uložiť recept ako skrytý, len pre mňa.
radost
krásne si sa pohrala..dobrý ..rýchly..recept vybrala..
ked to na nás príde..ono sa to zíde..:-)
1x alda
mariamka
fotka niekedy predava! a to u tohto receptu urcite plati,, ja som tych dalsich 357 neskumala, ale keby som si mohla vybrat, tento by urcite bol v top ten :)
eviana
@janikbj , Janielka ide horúce leto a takéto svieže dezerty sú na leto najideálnejšie. Tento Tvoj sa mi veľmi popačuje - fotografia dokonalá, zloženie skvelé, malinky ľúbim, recept ukladám a isto naň príde rada, chválim :)
1x alda
janikbj
ďakujem, som rada, že sa páči. dlhšie som zvažovala, či ju tu pridať,ale ako som písala vyššie, takú som tu nenašla a u nás mala veľký úspech, tak keď sa niekomu bude recept hodiť, budem rada, ak nie, tak sa nič nedeje, netreba ani klikať, že? ;) pre nás to bola zaujímavá zmena oproti klasickej smotanovo-piškótovej torte i keď osobne želatínu moc nemusím.
yogicek
Milá @janikbj
Prosím Ťa nič neskrývaj, nechaj rcp. tu, nech je z čoho vyberať. Mne sa páči. Prosím, prezraď mi priemer formy v ktorej si tortu robila. Ďakujem. Pekný večer Ti prajem.
1x luss44
ivav
tortička je krásna, ešte krajšia v reze... takú formu mám, utekám do obchodu po ingrediencie...
janikbj
ďakujem, verím, že bude chutiť, keď sa dostanete k vyskúšaniu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia