Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom fotorecept

katerin - fotkakaterin, 4. apríla 2015
Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom (fotorecept)
Foto: katerin

V Španielsku je typická na Veľkonočné i Vianočné sviatky.U nás v rodine celý rok :)))

Suroviny

800 g
1,5 čl
10 g
200 g (akékoľvek)
1 ks
2 strúčiky
100 ml
200 g (alebo pretlak)
100 g (alebo sterilizované)
1 - 2 ks
1 ks
 akákoľvek alebo tatarská omáčka
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Ošúpeme zemiaky,nakrájame a dáme ich variť so soľou. V hrnci na troche oleja osmažíme cibuľu,pridáme cesnak,keď začne voniať pridáme mleté mäso.Keď stratí surovú farbu ho zalejeme vínom,pridáme bujón a dusíme.Po odparení vína pridáme šampióny.

    Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Premiešame a pridáme rajčinovú šťavu,dusíme na slabom ohni až do zhustnutia.Uvarené vajíčka na tvrdo nakrájame,alebo nastrúhame a primiešame do odstaveného mäsa.Premiešame a necháme chvíľu vychladnúť.(lepšie sa roluje roláda) Dochutíme soľou,korenim a bylinkami.

    Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené zemiaky scedíme,pridáme maslo a rozmačkáme na kašu.Ja som použila ručný šľahač s hákmi-(metličky nedoporučujem,ani nepridávajte mlieko!(môžeme primiešať čerstú petržlenovú vňať,pažitku,..)Zemiaky by mali byť na dotyk nelepivé,že môžeme v ruke urobiť guličku.

    Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na stôl si pripravíme veľkú utierku (zásteru) a na ňu potravinársku fóliu.Rozložíme zemiakovú kašu a čistými rukami uplácame na obdĺžnik hrubý asi 1cm.Rozložíme mäsovú plnku iba na 3/4 a pomocou fólie začneme rolovať.Zrolovanú uzavreme fóliou a ešte do utierky,aby sa neroztiahla.Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť.

    Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutú rozbalíme,prenesieme na podnos.Potrieme majonézou,tatarskou omáčkou alebo cesnakovou omáčkou.Dozdobíme podľa chuti,dookola šalát,vajíčka na tvrdo,na vrch prúžky kápie,koliečka olív,...atd. Ja son len poprášila údenou štiplavou paprikou. Robila som z dvojitej dávky a meral 55cm. Dobrú chuť!

    Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z iných príležitostí...

    Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme použiť rôzne plnky: 1.,Krevety na kúsky s krabími tyčnkami a ananasom,zmiešané s kečupom a mayonézou,alebo s tatarskou. 2.,Šunku na kocky,kukuricu,biele špargle,hrášok,zmiešané s kečupom a mayonézou alebo tatarskou. 3.,Kukurica,kápia,ananas,jablko a vl.orechy,zmiešané s kečupom a mayonézou,alebo tatarskou. 4.,Tuniak bez šťavy,vajíčka na tvrdo,olivy,.... .....podľa vlastných chutí...

Diskusia k receptu

frezia68
@katerin :zaujímavé využitie zemiakov s mäsom,pre mňa nový recept a s čerstvým šalátom iste príležitostne využijem,dávam 5 * :-)
tommyhot
Pojde to rozmixovat aj bez mixeru, len vidlickou? Ci sa umordujem k smrti? :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia