Nepečená ovocná studená torta (fotorecept)

Nepečená ovocná studená torta (fotorecept)
Foto: andy54
andy54Andy54, recept pridal: 19. júna 2010 11:14Ďalšie jeho recepty

Recept mám od mojej maminy. Robievali sme ho k akejkoľvek príležitosti. Na tejto torte je skvelé to, že môžeme meniť ovocie na aké práve máme chuť, alebo ju spraviť aj bez ovocia.

Suroviny

8-10
porcií
60
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Prichystáme si suroviny.
Nepečená ovocná studená torta (fotorecept) - obrázok 1

2

Najlepšie je, ak použijete tortovú formu. Ak ju nemáte, nevadí, viete to urobiť aj do misky, len sa to bude ťažšie vyberať. Vymiešame si dve veľké smotany s cukrom. Ja dávam 4 lyžičky na jednú veľkú (400ml) smotanu. Takže do dvoch veľkých smotán dáme 8 lyžičiek. Keď sa Vám to zdá byť málo sladké, môžete pridať cukor, len nesmiete zabudnúť, že sa tam bude dávať ešte aj ovocie a to je sladké. Poriadne premiešame a necháme chvíľu odstáť, nech sa nám cukor roztopí.
Nepečená ovocná studená torta (fotorecept) - obrázok 2

3

Do druhej misky si dáme tiež dve veľké smotany, no tu pridáme Granko. Toľko isto lyžičiek ako cukru.
Nepečená ovocná studená torta (fotorecept) - obrázok 3

4

Poriadne premiešame. Necháme chvíľu odstáť a zas premiešame. Preto druhé miešanie, lebo sa niekedy stane, že sa Granko ešte dodatočne roztopí.
Nepečená ovocná studená torta (fotorecept) - obrázok 4

5

Jahody dáme odkvapkať na sitko a šťavu si prelejeme do pohára. Budeme ju potrebovať na polievanie piškótov. Nakrájame si banány. Jahody krájame na polovicu, no ak sú veľké, tak aj na 3-4 časti.
Nepečená ovocná studená torta (fotorecept) - obrázok 5

6

Na tortovú formu si začneme ukladať piškóty. Polejeme šťavou z kompótu. Ak nedávate žiaden kompót, môžete to poliať aj sirupovou šťavou, alebo džúsom.
Nepečená ovocná studená torta (fotorecept) - obrázok 6

7

Dáme prvú vrstvu smotany. Natierame tak, aby boli všetky piškóty zakryté. Ja som začala s bielou vrstvou.
Nepečená ovocná studená torta (fotorecept) - obrázok 7

8

Striedavo poukladáme ovocie. Ak ovocie neukladáte, tento krok sa vynechá.
Nepečená ovocná studená torta (fotorecept) - obrázok 8

9

Na ovocie poukladáme piškóty, polejeme šťavou a dáme smotanu s Grankom.
Nepečená ovocná studená torta (fotorecept) - obrázok 9

10

Navrch poukladáme ovocie.
Nepečená ovocná studená torta (fotorecept) - obrázok 10

11

Takto postupujeme s ďalšími vrstvami, vždy striedavo zo smotanou a ovocím. S týmito množstvami surovín mi výstačia 4 rady - 2 biele a 2 s Grankom. Nesmieme zabudnúť, že aj na vrch potrebujeme smotanu. Ako vrch ozdobíte, je na vašej fantázii. Dáme vychladnúť do chladničky na asi 12 hodín, aby všetko cez seba presiaklo. Ak je dlho smotana v chladničke, zvykne popraskať. Preto zvyknem mať v zálohe jednu malú smotanu, ktorú vymiešam podľa toho, ktorá farba smotany navrchu popraskala. Po vychladnutí sa smelo pustíme do maškrtenia.
Nepečená ovocná studená torta (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 19. júna 2010 o 17:07
    @andy robím podobnú, ale s jedným šikovným rozdielom, pridám ju na budúcu sobotu, lebo ju idem robiť. Je to lakota,roky to robievam, najmä vlete.


  • gababu1, 19. júna 2010 o 21:16
    ..my sme to tiez casto robievali....ale mala som jednu vrstvu smotany len vanilkovym cukrom,jednu s grankom a jednu s mletou kavou....a tiez piskotky a ovocie..........


  • alzbetka2, 20. júna 2010 o 14:50
    aj u nás sa táto torta robieva, len nepolievam piškóty so žiadnou šťavou z kompótu, nakoľko sa piškóty "napijú" zo smotany... inak je to mňam, dala by som si


  • andy54, 21. júna 2010 o 10:06
    počula som, že sa zvykne dávať káva, alebo capuccino, no nakoľko mám malú maškrtníčku nedávam to tam. A šťavu tám dávam len málinko. Nemusia byť piškóty úplne mokré, len možno 1 kvapka na piškót. Potom je tá torta o niečo viac "šťavnatejšia". Viem, že platí pravidlo: koľko ľudí, toľko chutí. Podľa mňa treba s jedlom experimentovať a buď to víde, alebo nie a potom to víde nabudúce.


  • forneta, 26. júna 2010 o 10:14
    počkať! neviem či som to dobre pochopila: 5-6 smotán po 400g alebo majú dokopy 400g čo sa mi zdá blbosť...


  • andy54, 26. júna 2010 o 10:19
    @forneta myslela som to tak, že 1 smotana má 400g. Dokopy teda treba 2000g - 2400g.


  • irenka25, 25. októbra 2010 o 12:52
    musi to byt fajne, skusim niekedy


  • fanina, 7. januára 2011 o 17:17
    ja smotanu miesam s vanilkovym cukrom a robim ju s cucoriedkami je to vyborne


  • janaajanka, 21. apríla 2012 o 19:27
    Ja tiež zvyknem urobit taký ibaže nedávam vobec do smotany granko robím to tak že dám piškoty potom smotanu , ovocie a takto to striedam :)


  • andy54, 21. apríla 2012 o 21:15
    teraz po novom dávam dlhé piškóty posypané vanilkovým cukrom (používajú sa na tiramisu) a smotanu od Rajo a je to s tým oveľa chutnejšie :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist