Nepečená jogurtová pochúťka

Autor receptu: vavan

túto pochúťku robievam cez leto keď je na záhrade dostatok čerstvého ovocia,ale dá sa robiť aj zo zaváraného

10
porcií

Suroviny

Postup

  1. Chllebíčkovu formu si vyložíme alobalom.Mleté keksy,cukor,kakao zmiešame pridáme citrónovú šťavu,vo vodnom kúpeľi rozpustenú čokoládu z margarínom a pridáme mlieko,toľko aby nám vznikla z hmoty hladká zmes. Zabalíme do fólie a dáme stuhnúť do chladničky na 1/2 hod.
  2. Na doske vysypanej práškovým cukrom rozvaľkáme vložíme do chlebíčkovej formy vyloženej alobalom a prstami popritláčame keksovú hmotu po dne i bokoch.Zasa vložíme do chladničky a pripravíme si krém.
  3. Zmiešame spolu tvaroh,jogurt,cukor. Dáme si napučať želatínu do 1 dcl mlieka na 15 minút.Vo vodnom kúpeľi(max.60°)ju zahrievame až do úplneho rozpustenia. Odstavíme,pridáme tretinu jogurtového krému,krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému. Jogurtovú zmes vlievame striedavo s pokrájaným ovocím do pripravenej keksovej hmoty.Dáme stuhnúť do chladničky,po stuhnutí,vyberieme,odstránime alobal, zdobíme šľahačkou,ovocím.