Nepečená jogurtová pochúťka
Autor receptu: vavan
túto pochúťku robievam cez leto keď je na záhrade dostatok čerstvého ovocia,ale dá sa robiť aj zo zaváraného
Postup
- Chllebíčkovu formu si vyložíme alobalom.Mleté keksy,cukor,kakao zmiešame pridáme citrónovú šťavu,vo vodnom kúpeľi rozpustenú čokoládu z margarínom a pridáme mlieko,toľko aby nám vznikla z hmoty hladká zmes. Zabalíme do fólie a dáme stuhnúť do chladničky na 1/2 hod.
- Na doske vysypanej práškovým cukrom rozvaľkáme vložíme do chlebíčkovej formy vyloženej alobalom a prstami popritláčame keksovú hmotu po dne i bokoch.Zasa vložíme do chladničky a pripravíme si krém.
- Zmiešame spolu tvaroh,jogurt,cukor.
Dáme si napučať želatínu do 1 dcl mlieka na 15 minút.Vo vodnom kúpeľi(max.60°)ju zahrievame až do úplneho rozpustenia.
Odstavíme,pridáme tretinu jogurtového krému,krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému. Jogurtovú zmes vlievame striedavo s pokrájaným ovocím do pripravenej keksovej hmoty.Dáme stuhnúť do chladničky,po stuhnutí,vyberieme,odstránime alobal, zdobíme šľahačkou,ovocím.