Nepečená jednoduchá pudingová torta fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 15. apríla 2015
Nepečená jednoduchá pudingová torta (fotorecept)
Foto: dvorka

Našla som tu niekoľko receptov na pudingovú tortu. Môj recept sa líši v tom, že som použila len piškóty a puding.

Suroviny

1 bal.
80 g
1 l
4 PL
1 PL (alebo granko)
1 ČL rozpustná




Postup

  1. 1

    V miske s vodou som si rozpustila kávu, môže sa použiť aj sirupová voda alebo mlieko. Pripravila som si tortovú formu na ktorej spodok som dala papier na pečenie a formu uzavrela. Papier som na opačnej strane formy okolo okraja odstrihla. Piškótam som postupne len spodok namočila v káve a začala som ukladať najskôr na okraj formy, potom som vyplnila stred - v dvoch vrstvách.

    Nepečená jednoduchá pudingová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podľa postupu na balíčku Zlatého klasu som uvarila v litri mlieka 80 g Zlatého klasu s vanilkovým cukrom (ja si ho robím z kryštálu spolu s vanilkovým strukom, preto ho mám poruke stále väčšie množstvo). Na piškóty som naliala polovicu horúceho pudingu. Odliala som do misky časť a do ostavšieho som vmiešala granko. Tmavý puding som naliala do stredu, nechala som si ešte trochu na koniec.

    Nepečená jednoduchá pudingová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z misky som vyliala svetlý puding a nakoniec tmavý. Špajlou som urobila pavučinu a keďže puding už tuhol, niekde mi ostali nezacelené čiary. Tortu som nechala na balkóne vychladnúť a potom som ju šupla do chladničky. Večer už bola pekne tuhá.

    Nepečená jednoduchá pudingová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prierez z časti zjedenou tortou

    Nepečená jednoduchá pudingová torta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

rea1
aké krásne slovo - ostavší. :-))) aj koláč je fajn, piškótky a puding sú dobrou kombináciou a v tvojom prípade aj veľmi gustiózne naservírovanou. ja by som to len naplácala do misiek, prípadne v mimoriadne dobrom rozpoložení by som to ako-tak naskladala do pohárov. ale, vidiac túto "tortu" sľubujem, že sa polepším. :-)))
milanblaho1
jednoducha priprava...a nenarocna na suroviny..a uricte aj chutna...mas 5*..ukladam do KK
drajan
šloby to aj vyslovene z pudingov, však? je tam možnosť väčšej variability . dobrý nápad.
evanaaa
Výborné, ešte by sa mohlo vylepšiť aj drobným ovocím ( čučoriedky, maliny, ap.) ale aj takto je to výborný dezert najmä v teplých dňoch na osvieženie. Ja by som len kávu s vodou trochu zvarila, nielen zmiešala za studena, ale to je detail. A ani tie pudingy, ako navrhuje @drajan , nie sú na zahodenie. A navrch tá šľahačka - čo viac, @dvorka , ukladám si!
motyka
Veľmi jednoduchá, ale nápaditá a efektne pripravená. V reze vyzerá tiež prekrásne, lebo aj oči jedia. Pre mňa fajn receptík .Ukladám si, aby som na ňu nezabudla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia