Nepečená torta

Nepečená jahodovo-smotanová torta

Autor receptu: dorina

Osviežujúca nepečená jahodovo-smotanová torta, na ktorej si každý pochutí.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky si dáme všetky štyri smotany. Pridáme dve vanilkové cukre a kryštálový cukor podľa chuti. Metličkou rozmiešame do hladka.
  2. Do malej alebo strednej okrúhlej tortovej formy si naukladáme piškóty na ne jahody, potom znova jednu vrstvu piškót. Opatrne postláčame a natrieme smotanový krém a znovu vrstvíme jahody, piškóty a smotanový krém. Posledná vrstva sú piškóty a smotanový krém. Či už tortu pripravujeme z čerstvých jahôd, kompótu alebo konzervy, treba ich pokrájať aspoň na polovicu. Ak robíme z konzervy budeme, potrebovať aspoň dve konzervy jahôd. Veľkosť tortovej formy závisí od toho, koľko vrstiev chceme mať v torte. Torta na obrázku bola pripravovaná v malej okrúhlej tortovej forme.
  3. Takto pripravenú tortu prikryjeme alobalom a necháme odležať v chladničke cez noc, aby sa chute spojili a piškóty zmäkli.