Nepečená jahodová mňamka

walka33 - fotkawalka33, 29. júla 2013
Nepečená jahodová mňamka
Foto: walka33

Tento receptík mám z Báječnej ženy a je fantastický. Nič sa mu nedá vytknúť a je ľahučký na prípravu. Najlepší je na druhý deň. Musíte Zobraziť celý popisTento receptík mám z Báječnej ženy a je fantastický. Nič sa mu nedá vytknúť a je ľahučký na prípravu. Najlepší je na druhý deň. Musíte skúsiť ! :)

12
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

5 - 6 bal
2 ks
800 ml
2 ks
1 ks
100 g
200 g (alebo maslo)




Postup

  1. 1

    Do 400 ml mlieka, pridáme práškový + vanilínový cukor, zlatý klas, vajcia a všetko spolu dôkladne rozmiešame. Zvyšné mlieko vlejeme do hrnca a necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka vlejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý necháme mierne vychladnúť.

  2. 2

    Potom postupne pridávame zmäknutú Heru (ak nemáte aj maslo) a vyšľaháme na hladký krém. Keksíky uložíme na menší suchý plech a natrieme polovicou plnky. Opäť poukladáme keksy, na ktoré natrieme zvyšnú plnku, ktorú prikryjeme zostávajúcimi keksami.

  3. 3

    Odložíme do chladničky (aspoň cez noc, najlepšie deň). Na druhý deň povrch keksov polejeme rozpustenou čokoládou, ktorú necháme stuhnúť. Vrch ozdobíme čerstvými jahodami a nastrúhame hobliny čokolády. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia