Neobjednaná novoročná tortička

shams - fotkashams, 6. januára 2013
Neobjednaná novoročná tortička
Foto: shams

To vám bolo takto! :D Idem reku napiecť perník...pripravím si suroviny na perník...použijem suroviny na perník...dám do rúry piecť perník...a vyberiem tortu! šikovná gazdinka Zobraziť celý popisTo vám bolo takto! :D Idem reku napiecť perník...pripravím si suroviny na perník...použijem suroviny na perník...dám do rúry piecť perník...a vyberiem tortu! šikovná gazdinka si ale musí vedieť poradiť aj v prípade nečakaných udalostí...či ako sa u nás hovorí...chybička se vloudila ;)))

Suroviny

2 hrnčekov
1 hrnček
1 hrnček
1 ks
1 ks
1 KL
1 PL
100 ml
 na potretie
Poleva:
1 ks
Plnka:
1 ks
350 ml
1 ks
250 g
60 g




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame spolu v mise, je vhodné najprv zmiešať tie sypké, v inej miske vymiešať mliečko olej a vajce, priliať a vymiešať hladké cesto, pridať perníkové korenie a samozrejme - kypriaci prášok do pečiva :))) dáme piecť na 35minút do vyhriatej rúry...

  2. 2

    ...v tomto bode by ste dostali krásny nadýchaný perník, ktorý bude rozvoniavať po celom byte/dome a uspokojí snáď každého stravníka...avšak! Ak sa vám stane, ako mne, že som po vložení cesta do rúry objavila nepoužitý prášok do pečiva..ktorý mal ísť do cesta ale záhadným spôsobom nešiel a nešiel... v tom prípade nasleduje predýchavanie, gúľanie očami a občas aj nevyhnutné vyhútanie náhradného riešenia ;))) Perník som dala do okrúhlej formy, mám to tak rada, vysoký koláčik, ktorý sa mi dobre skladuje v chladničke potom :))) Avšak ako ste už zistili, perník sa nekonal, cesto sa totiž bez kypriaceho prášku nedvihne! Plán B: korpus na tortu ako vyšitý, ešte nič nieje stratenéééé

  3. 3

    Takže nečakaný tortový korpus prepkrojím vstrede, bohate a s láskou natrieme obľúbeným džemom, spojíme. Pripravíme si krém zo zlatého klasu, mlieka, cukru, vanilinového cukru - uvaríme hustý puding a po miernom vychladnutí primiešavame margarín, alebo obyčajné maslo, kým nemáme hladký krém. Týmto krémom potom bohate natrieme tortičku a dáme na hodinku, dve do chladničky.

  4. 4

    Horkú čokoládu roztopíme s troškou masla a kto má rád veľmi sladké aj cukru, natrieme tortičku a prípadne posypeme sladkou ozdobou - ako ja, ale fantázii sa medze nekladú, môžu to byť aj lentilky, marcipánové kvietky zo zásoby či obyčajná šľahačka. Tak nech vám chutí ;)))

Diskusia k receptu

zdenkas
A musela byť výborná,však?? Pekne si si pomohla.Šikulka.
shams
@zdenkas dakujem <3 - ano bola vybornaa...lubim kremove torticky...nakoniec som si ju vychutnala ako take novorocne prekvapenie :)))
valeri
šikovná gazdinka si vždy poradí, a to my Slovenky sme ..... :-))
hannah22
páči sa mi ako si nespanikárila, ale pekne poľahučky vymyslela náhradné riešenie.... jednoducho šikovná..... :))
sovka62
Jáj veru, veď už som sa naučila (a iste aj ty), že keď idem piecť, všetky suroviny podľa receptu musia byť vyložené na pracovnej doske, to je istota, že sa na nič nezabudne.
Ale keď je už niekto taký roztržitý (sprostý?) ako ja, ani to nepomôže. Piekla som bábovku, všetko som vyložila, vyšľahala sneh, šľahala cukor so žĺtkami a hľadela na pracovnú dosku, na kieho čerta som si vyložila olej? Veď formu vymazávam maslom! Strčila som bábovku do rúry, za dobre vykonanú prácu som sa odmenila kávou a ako som tak pri nej sedela s vyloženými nohami, blesklo mi hlavou, že ten olej mal ísť do cesta!!!! Bábovka na polovicu upečená, tu už žiadna improvizácia nepomôže, našťastie bola jedlá, len kúštik suchšia.
Ale ty si sa vynašla parádne, šikovná žienka.
orchidea
výborne si sa vynašla...len keď sa ti horšie nestalo...:) presvedčila si sa, že aj bez prášku do pečiva sa dá piecť že...:)) to sa môže prihodiť hocikomu...ale tortička je pekná a určite aj chutila ako píšeš....
shams
zienky, dakujem, a plne suhlasim, my devy slovenske si vacsinou poradime a skutocne vacsinou bez vacsich stresov... ;))))
vsetkym krasny den a kiez najhorsie co sa nam moze stat, ak Boh da, bude, ze sem-tam zabudneme pridat surovinu do kolacaaaa xixi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia