Nektárinkovo-pomarančový džem
Autor receptu: droetker
Komerčný recept<br />
Výborne sa hodí na palacinky, lievance či vafle.
5 pohárov po 375ml porcií |
40 minút príprava |
Postup
- Vo veľkom hrnci dobre premiešame nektárinky, filetky z pomarančov a vanilkový cukor. Pridáme pomarančovú šťavu a Super želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
- Namiesto vanilkového cukru môžeme použiť aj Vanilkový struk Bourbon Dr.Oetker.
- Filetovanie pomaranča: Ostrým nožom orežeme po celom obvode pomaranča kôru. Potom pozdĺž bielej šupky vykrajujeme filetky tak, aby sme získali čistú pomarančovú dužinu.