Nedeľný obed

adenka180 - bez fotkyadenka180, 23. augusta 2014

Je to veľmi chutný a výborný obed hoci aj slavnostnejši. Váhu potravin neuvádzam z toho dôvodu že ja stále varím od oka - treba Zobraziť celý popisJe to veľmi chutný a výborný obed hoci aj slavnostnejši. Váhu potravin neuvádzam z toho dôvodu že ja stále varím od oka - treba si prispôsobiť podľa toho koľko ľudí mate doma.

Suroviny

1
1
 na potretie
2 PL
10 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie mäsko si umyjeme a nakrajame na rezne, naklepeme a okoreníme (ja si zmiešam čierne korenie a soľ na tanierik a len tak potriem mäso z oboch strán)- KORENÍME S MIEROU LEBO NIVA JE SLANÁ !!!. Na každý plátok mäsa dáme kúsok šunky (platkovej) a kúsok syru niva a zabalíme do rolky. Lístkové cesto si rozvaľkáme. Zvyčajne v sáčku sú dve kusy tak si nespájajte. Cesto narežeme na cca 2 cm pásiky po šírke aby boli čo najdlhšie. (Jedno cesto vydrží cca na 1,5 kg mäsa) Tak kde máme koniec rolky začne obaľovať listkove cesto, aby na rolka držala pokope. Dáme na pekáč kde sme dali trochu vody. Nakoniec potrieme rolky rožľahaným vajíčkom (stačí iba vrch), prikryjeme (aj alobalom) a dáme piecť. Keď je mäso mäkké odkryjeme a dáme dopiecť.

  2. 2

    Pripravíme si k tomu základnú bešamelov u omáčku. Maslo si roztopíme, pridáme múku - tak aby zmes bola redšia trochu popražíme a zalejeme smotanou na varenie. Dosolíme a dochutime.

  3. 3

    S ryžou a hranolkami chuti výborne. Všetky prsty si oblížete.

Diskusia k receptu

pravdah
Nejako mi uniká zmysel textu pri popise o obaľovaní lístkovým cestom. A foto by tiež mohlo byť prínosom.
johyka
Urcite, vyborneee, no kuracie by som si zamenila za morcacie, ale vyskusam :-)
adenka180
tak fotorecept možno nabuduce keď to budem robiť. A čo vam presne unika? stačí sa opýtať vysvelim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia