Nedeľná variácia - bravčovina so zeleninou fotorecept

remi - fotkaremi, 1. septembra 2013
Nedeľná variácia - bravčovina so zeleninou (fotorecept)
Foto: remi

Recept pochádza z mojej kuchyne, kde sa spojili ingrediencie, ktoré mám rád :-) Keďže nie som vinár, nechal som si poradiť od odborníka, k tomuto Zobraziť celý popisRecept pochádza z mojej kuchyne, kde sa spojili ingrediencie, ktoré mám rád :-) Keďže nie som vinár, nechal som si poradiť od odborníka, k tomuto jedlu doporučuje Portské rubínové, alebo Madeiru.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g alebo pliecko
30 g
2 PL
5 ks
175 g
375 ml
5 plátkov alebo prerastaná slanina
2 ks
4 strúčikov
2 ks očistená
1/2 ks
1 PL
1 PL
50 ml




Postup

  1. 1

    Nakrájame si: šampiňóny, červenú cibuľku na drobno Plátky slaniny a zelenú papriku na dlhšie slíže bravčovinu na cca 1-1,5 cm plátky jarnú cibuľku na kolieska, a môžme začať.

    Nedeľná variácia - bravčovina so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci, ja používam hlbokú panvicu si roztopíme v oleji maslo. Keď sa začne peniť, pridáme na kocky pokrájané mäso a prudko opražíme asi 3 minútky, kým sa nezačne sfarbovať do hneda. Následne ho vyberieme dierkovanou naberačkou ( ideálne odložiť do kovového sitka - namiesto osušenia na papierových obrúskov) a necháme v teple.

    Nedeľná variácia - bravčovina so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu dáme cibuľu, jarnú cibuľku, papriku a slaninu a pražíme asi ďaľšie 3 minúty. Do zmesi pridáme mletú papriku a múku a pražíme asi 1-2 minúty za stáleho miešania. Zalejeme vývarom, pridáme šampiňóny, šťavu s 1/2 citróna a pomaly varíme asi 2 až 3 minúty. Na panvicu vrátime mäso, dáme cesnak a veľmi pomaly dusíme domäkka asi 20 minút.

    Nedeľná variácia - bravčovina so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do zmesi následne vmiešame smotanu, osolíme a okoreníme a len zľahka prehrejeme. Ideálna príloha je ryža, a nejaká tá zeleninová ozdoba na tanier. Chcel som potešiť ženu, tak som "vyzdobil", a potešilo :-) (strúhaná uhorka, cherry, červená cibuľka)

    Nedeľná variácia - bravčovina so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť!!!

    Nedeľná variácia - bravčovina so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

miroslat
Vypadá to veľmi sľubne a mám motiváciu na najbližší obed :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia