Nedeľná torta

baska23 - bez fotkybaska23, 16. februára 2014
Nedeľná torta
Foto: baska23

Túto tortu som práve dnes piekla:) napad sa mi zrodil cez noc v hlave a ráno šup do kuchyne :) je osviežujúca aj v Zobraziť celý popisTúto tortu som práve dnes piekla:) napad sa mi zrodil cez noc v hlave a ráno šup do kuchyne :) je osviežujúca aj v tomto sychravom počasí no v lete poteší každého maškrtníka:)

12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
5 PL
5 PL
1/2
podla potreby na potretie
Puding:
1 ks
450 ml
1 PL
Poleva:
1 ks
250 ml
250 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia rozdelíme na žĺtka a bielka, žĺtka poriadne vymiešame s kryšt.cukrom,pridáme polohrubú múku a prášok do pečiva.Bielka vymiešame do tuhej peny. Bielka jemne vmiešame do cesta. Tortovú formu vymastíme florou alebo vystlieme papierom na pečenie. Dáme piecť- 180°,cca:20min.

  2. 2

    Kým sa nám korpus pečie uvaríme si čokoládový puding podľa predlohy,necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vychladnutý korpus potrieme džemom (ja používam malinový alebo čučoriedkový),a naukladáme vopred porezané banány. Na banány natrieme hrubšiu vrstvu čokoládového pudingu. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Kým nám tortička chladne uvaríme si panna cottu: 250ml smotany zmiešame so 100ml mlieka a privedieme do varu, práškovú panna cottu vymiešame so zvyšnými 150ml mlieka, prilejeme k smotane a mlieku a asi 1min.povaríme( ako puding), teplú panna cottu nalejeme navrch pudingu na ktorý este možeme poukládať banány, po vychladnutí panna cotty uložíme tortu na 2hodiny do chladničky a papáme:)

    Nedeľná torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

medovnicek
dobrý nápad sa ti veru zrodil s tou panna cottou to musí byť zaujímavá chuť
eviana
Skvelo skombinované, isto veľmi chutné, šikulka si :)
slavka11
vacsina ludi v noci spi a ty snivas o sladkostiach :) Ale inak napad aj realizacia fajna
tatranka
Určite z teba majú doma radosť,keď ich čaká na stole takáto dobrota.Si šikovná a recept sa mi páči.Je to rýchlovka,ale veľmi chutná.Veď o to ide.
kukulienka71
@Baska ,ja som síce v tvojom veku mala sny úplne inej tematiky:-),ale tvoje zrealizované sú potešením aj tvojim blízkym...Si šikovná!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia