Nedeľná polievka (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Nedeľa bez poctivej domácej polievky - vývaru nie je ani nedeľa.
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Umytú kosť vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodou a dáme variť. Po zovretí lyžicou pozbierame vytvorenú penu.
- Pridáme tvrdú zeleninu okrem póru, cibule a cesnaku, osolíme, pridáme korenie, prikryté varíme pozvolna na miernom ohni, nenecháme prudko vrieť
- po hodine varenia pridáme pór, cibuľu a cesnak, dovaríme do mäkka, odstavíme.
- Kosť a zeleninu vyberieme, polievku prelejeme cez sitko do čistého hrnca, vložíme späť zeleninu a obrané mäso od kosti. Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Osobitne uvaríme v osolenej vode niťovky, vodu z niťoviek zlejeme a niťovky zalejeme trochou vývaru, aby sa nezlepili. Vývar s niťovkami miešame až pred servírovaním, alebo na tanieri.