Nedeľná polievka (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Nedeľa bez poctivej domácej polievky - vývaru nie je ani nedeľa.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umytú kosť vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodou a dáme variť. Po zovretí lyžicou pozbierame vytvorenú penu.
  2. Pridáme tvrdú zeleninu okrem póru, cibule a cesnaku, osolíme, pridáme korenie, prikryté varíme pozvolna na miernom ohni, nenecháme prudko vrieť
  3. po hodine varenia pridáme pór, cibuľu a cesnak, dovaríme do mäkka, odstavíme.
  4. Kosť a zeleninu vyberieme, polievku prelejeme cez sitko do čistého hrnca, vložíme späť zeleninu a obrané mäso od kosti. Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Osobitne uvaríme v osolenej vode niťovky, vodu z niťoviek zlejeme a niťovky zalejeme trochou vývaru, aby sa nezlepili. Vývar s niťovkami miešame až pred servírovaním, alebo na tanieri.