Nebeská dobrota Orfeus...fotorecept

sneica - fotkasneica, 5. júla 2012
Nebeská dobrota Orfeus...(fotorecept)
Foto: sneica
1
porcia
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
50 g
50 g
1
100 g
2 platky
(na 1 porciu)




Postup

  1. 1

    do rozmiešaného vajíčka pridáme syr nastrúhany,nakrájanu šunku,soľ a korenie...

    Nebeská dobrota Orfeus...(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    omeletu upečieme do zlatista ...neotačala som.

    Nebeská dobrota Orfeus...(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    všetka tri druhy mäsa nakrájame na tenké rezance...recept je na 1 porciu ja som vsak robila z cca 400 g pečene 400 g panenky a 200 g prs...

    Nebeská dobrota Orfeus...(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do mäska pridáme soľ,korenie,cesnak a sójoú omáčku....pražíme...

    Nebeská dobrota Orfeus...(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    neskôr priáme kešu oriešky a bazalku...

    Nebeská dobrota Orfeus...(fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    mäsovú zmes vysypeme na omeletu ktoru stočíme do rolky...zdobíme broskyňou a šľahačkou...priložíme zemiaky,dala som opekane...a samozrejme zeleninu...No a už len popriať DOBRÚ CHUŤ...

    Nebeská dobrota Orfeus...(fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danielas
Priam božské! Samé dobré najsamlepšie zloženie,neodolala by som. Super @Sneica , si výmyselník :-)
ebaka
ukladám do KK....onedlho pripravím návšteve z Japonska...chutí im bravčové masko
letisia
Všetky mäsá naraz si dala restovať? A boli potom rovnako mäkké?
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Aj mňa by zaujímalo, či sa to restuje spolu.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
a čo tak kuracia pečeň, viem, píšeš bravčová, ale mám doma kuraciu.
babkamt
Veľmi lákavo naservírované.Hneď by som si prisadla k stolu.
sneica
dakujem vsetkym za nahliadnutie aj za mile komentare...tesim sa im...vsetky mäsa sa robia naraz no kludne sa da aj z ineho.napriklad ak by bolo bravcove plece tak by som asi robila najskor samotne plece a potom dolozit ostatne....no a ta kuracia pecen by bola iste ok ale tiez by som sa riadila dobou pripravy.
panjan
fantázia recept - že jaká zručná a hlavne pekná kuchárečka z neďalekej Levoče - perfektná !?!
stacy77777
tak tento tvoj recept som akosi prehliadla, teraz pri mne čučí aj manžel a "hmká" si popod nos, to musí byť dobrééé....
sneica
aj ten moj hmkal kym sa dockal az dovarim...:)))
stacy77777
tak, obed hotový...musím sa ale priznať, že som nemala panenku a kešu oriešky, ale aj bez toho je to fantastické jedlo a určite sa u nás bude variť častejšie, SNEICA, vďaka za recept! Akurát som pozrela na starkého, "hrče za ušami"...:D
sneica
@stacy77777 som velmy rada ze chutilo...to ze neni panenka nevadi ved aj ja som uz varila z pliecka ale aj z kuracieho...a samozrejme ze chutilo....no a Tvoj starky ze mal hrce za usami to sa len raduj ved laska ide cez zaludok...:)))
sneica
@kjaneckova dakujem za komentar ono to aj chuti fantasticky....a @graveworm aj ta broskyna tam fantasticky pasuje....dakujem za nahliadnutie....:)
3sandra3
je to parádny recept... Porad mi prosím, ked si robila zo 400 g panenky, 400 g pečene a 200 g prs , koľko bolo treba urobiť tých omeliet? Každú si robila zvlášť predpokladám, či? Koľko porcií vychádza z toho kila mäsových výrobkov? štyri?
luciak
mozem sa opytat, aky zmysel ma ta kompotova broskyna so slahackou, este aj polozena na salatovej uhorke v kombinacii s tymto jedlom?
sneica
@luciak hmmm no taky zmysel ze ako dekoracia ale je to zaroven aj jedle....no a potom ,receptik je zo stareho casopisu a tam to bolo takto...ja som to napriklad neriesila a myslim ze moznosti je vela....ved hadam mas dost fantazie...:) ja by som nekombinovala cviklu mrkvu a tofu napriklad...:)
harknessy
aaa broskyna, slahacka a zeleninova obloha - navrat do rokov osemdesiatych :-)
sneica
nooo si predstav ja milujem Varechu lebo su tu recepty aj z rokov styridsiatich....:) a tie stare recepty su pre mna tie najlepsie....nejake kvapky a ciarky na tanieri mne nechutia a nestacia hlavne detom...
harknessy
Roky styridsiate mi nevadia, respektive skor obdobie pred nimi (konkretne v styridsiatych sa asi vacsina obyvatelov velmi kvalitne a dosyta najest nemohla). Cesku a slovensku kuchynu zacali nezmyselne normy a likvidovanie tradicnych produktov prznit az od patdesiatych rokov dalej. Ale ok ja sa nehadam a plne repektujem, ze tieto jedla niektorym ludom chutia - chapat to nemusim, ale to uz je moj problem. ;-)
sneica
ja som to skor myslela recepty starych mam nechcela som teda konkretne rozoberat styridsiate roky....niesom odbornik na kulinarsku hystoriu no ty zrejme mas prehlad...nazor inych viem prijat no ak mam nejaky recept hanit tak ho radsej nekomentujem....pretoze nechcem nikoho urazit...mladez aj k nepodarenemu receptu povzbudim...teda respektujem a tolerujem....
harknessy
Ale vsak ja som nenapisal ze to jedlo je zle alebo cokolvek podobne. Ani si to nemyslim, nemas tam umele suroviny, technologicky postup mas spravny - bez tej oblohy by som to aj kludne zjedol....aj ked teda by som to mal asi na dvakrat az na trikrat. Ale musim zaroven priznat, ze osobne sa mi moderne prezentacie vratane bodiek a ciarok pacia - mimochodom toho jedla tam vacsinou nie je malo len je to inak usporiadane, ale vacsine ludi ide skor o chut ako o vyzor. Ta moja poznamka o "osemdesiatkach" zaznela nie z dovodu aby som jedlo urazil, ale preto ze som si pri tej fotke skutocne spomenul na osemdesiate a v podstate aj devatdesiate roky.
sneica
@harknessy to si mi vycaril usmev na tvari...:) este neviem co zajtra uvarim ale urcite viem ze k tomu nebude broskina....:) dakujem za nahliadnutie aj za komentar,pekny den .
zdenka1009
@sneica a ja, Ťa za tento rcp musím pochváliť, robila som ho ešte v sept.2013 na moje narodeniny, mojej rodine veľmi chutil...a bola aj broskyňa ako bombónik... určite neostane u nás tento recept zabudnutý, ďakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia