Neapolský rezeň
Autor receptu: chrobaktruhlik
Jedno z mojich obľúbených jedál.
Postup
- Mäso nakrájané na rezne osolíme, narežeme na okrajoch, naklepeme tĺčikom na konzistenciu, akú máme radi. Každý rezeň obalíme v zmesi vajíčka a strúhanky. Dáme piecť do rúry na 220°C dozlatova.
- Pripravíme si rajčiny. Odstránime jaderníky, nakrájame na malé kúsky a dáme variť do hrnca. Dusíme domäkka, vodu prilievame iba po troche a len keď nevyhnutne treba. Na záver dochutíme cukrom, ako kto chce a aké sú rajčiny.
- Keď je mäsko hotové, zalejeme ho omáčkou, položíme na neho kúsok smotanového syra alebo kto chce mať zdravšie môže namiesto toho aj plátok tvrdého syra a dáme do rúry na 1 — 2 minúty, kým sa syr neroztopí. Podávame so zemiakmi, ryžou, proste každý si dá, čo má rád.