Neapolský rezeň

Autor receptu: chrobaktruhlik

Jedno z mojich obľúbených jedál.

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájané na rezne osolíme, narežeme na okrajoch, naklepeme tĺčikom na konzistenciu, akú máme radi. Každý rezeň obalíme v zmesi vajíčka a strúhanky. Dáme piecť do rúry na 220°C dozlatova.
  2. Pripravíme si rajčiny. Odstránime jaderníky, nakrájame na malé kúsky a dáme variť do hrnca. Dusíme domäkka, vodu prilievame iba po troche a len keď nevyhnutne treba. Na záver dochutíme cukrom, ako kto chce a aké sú rajčiny.
  3. Keď je mäsko hotové, zalejeme ho omáčkou, položíme na neho kúsok smotanového syra alebo kto chce mať zdravšie môže namiesto toho aj plátok tvrdého syra a dáme do rúry na 1 — 2 minúty, kým sa syr neroztopí. Podávame so zemiakmi, ryžou, proste každý si dá, čo má rád.