Jedno z mojich obľúbených jedál.
Postup
-
1
Mäso nakrájané na rezne osolíme, narežeme na okrajoch, naklepeme tĺčikom na konzistenciu, akú máme radi. Každý rezeň obalíme v zmesi vajíčka a strúhanky. Dáme piecť do rúry na 220°C dozlatova.
- 2
Pripravíme si rajčiny. Odstránime jaderníky, nakrájame na malé kúsky a dáme variť do hrnca. Dusíme domäkka, vodu prilievame iba po troche a len keď nevyhnutne treba. Na záver dochutíme cukrom, ako kto chce a aké sú rajčiny.
- 3
Keď je mäsko hotové, zalejeme ho omáčkou, položíme na neho kúsok smotanového syra alebo kto chce mať zdravšie môže namiesto toho aj plátok tvrdého syra a dáme do rúry na 1 — 2 minúty, kým sa syr neroztopí. Podávame so zemiakmi, ryžou, proste každý si dá, čo má rád.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@chrobaktruhlik , jaj aký nick si si dal, sa naučí, aj fotiť bude čo chvíľu, podporme ho
podporiť ho určite treba, je tu nový a najmä po napadnutí šikanérmi hned v prvý deň, ked nastúpil po prvých komentároch :-(
@chrobaktruhlik ,vitaj na vareche, nech ti to dobre varí :-) a nech sa ti darí.
dávam za snahu
*****