Neapolský rezeň

chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik, 28. augusta 2014

Jedno z mojich obľúbených jedál.

Suroviny

1 ks
1 ks surové
500 g
1 ks
1 ks plátky
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájané na rezne osolíme, narežeme na okrajoch, naklepeme tĺčikom na konzistenciu, akú máme radi. Každý rezeň obalíme v zmesi vajíčka a strúhanky. Dáme piecť do rúry na 220°C dozlatova.

  2. 2

    Pripravíme si rajčiny. Odstránime jaderníky, nakrájame na malé kúsky a dáme variť do hrnca. Dusíme domäkka, vodu prilievame iba po troche a len keď nevyhnutne treba. Na záver dochutíme cukrom, ako kto chce a aké sú rajčiny.

  3. 3

    Keď je mäsko hotové, zalejeme ho omáčkou, položíme na neho kúsok smotanového syra alebo kto chce mať zdravšie môže namiesto toho aj plátok tvrdého syra a dáme do rúry na 1 — 2 minúty, kým sa syr neroztopí. Podávame so zemiakmi, ryžou, proste každý si dá, čo má rád.

Diskusia k receptu

margaretka28
čo je zmes vajca a strúhanky ? to mám zmiešať spolu??? alebo najskor vajce, potom strúhanka? alebo opačne ? aj to ostatné by neškodilo trošku zrozumitelnejšie napísať
havino
baby, to sú tie opačne obalované rezne, najskor struhanka, potom do vajca, vysmažiť a vysmažené uložiť do pekáča a podliať a zapiecť, ako je libo...
@chrobaktruhlik , jaj aký nick si si dal, sa naučí, aj fotiť bude čo chvíľu, podporme ho
pusta
ako debut je to dobré.
podporiť ho určite treba, je tu nový a najmä po napadnutí šikanérmi hned v prvý deň, ked nastúpil po prvých komentároch :-(
@chrobaktruhlik ,vitaj na vareche, nech ti to dobre varí :-) a nech sa ti darí.
dávam za snahu
*****
1x pusta
kukulienka71
Ja budem postupovať presne podľa popisu. Páči sa mi ten recept. A namiesto smotanového syra si dám mozarellu;-)
1x leomax



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia