Nátierka zo zemiakov

mracik9 - fotkamracik9, 20. apríla 2013
Nátierka zo zemiakov
Foto: mracik9

Určite toto tu už bolo,ja som niečo podobné robila už dávno,ale iný postup a ingrediencie.Nám to doma veľmi chutilo,tak som sa rozhodla že sa Zobraziť celý popisUrčite toto tu už bolo,ja som niečo podobné robila už dávno,ale iný postup a ingrediencie.Nám to doma veľmi chutilo,tak som sa rozhodla že sa vami podelím.

Suroviny

500 g
1a1/2 dcl
1 ČL
5 ks
1 ČL
1/2 ČL
1 veľká
5 PL
2 PL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Deň vopred si pripravíme olej z koreninami.Cibuľu očistíme, nakrájame ne malé kúsky,cesnak pretlačíme a vložíme do oleja,postupne zmiešame všetky ingrediencie a necháme cez noc odležať.

  2. 2

    Uvaríme zemiaky v šupke a necháme vychladiť.Očistíme a nastrúhame ich na jemnom strúhadle.Na druhý deň to spolu zmiešame a ešte dochutíme podľa vlastnej chute,odložíme do chladničky aspoň na hodinku a môžeme podávať.Táto pomazánka by mala mať oranžovo červenú farbu, cibuľovo cesnakovú príchuť a jemne páliť na jazyku.

  3. 3

    Môžme to jesť na hriankach,ale chutí to aj na obyčajnom rožku,každý čo má rád.Ja som polovicu opiekla na sucho a druhú na masti,chutili obidve varianty.Hlavne dobre to potrieť cesnakom.Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ursula4
túto nátierku poznám pod názvom Zemiakový tatarák,robím ho už dlhé roky a ešte sa nám nezunoval.Je to výborné,môžem len doporučiť
mracik9
ursula4,presne to isté som si pomyslela keď som čítala ten recept,ale sú tam aj trochu iné suroviny tak som skúsila a neľutujem,mňam
mariamka
presne tak, "zemiakovy tatarak" je to vyborne, robim tiez :) doporucujem premenovat, nech je to jasne :)
izabella929
Táto nátierka vyvoláva vo mne spomienku na moju veľmi dobrú susedku, ktorá ju mala veľmi rada, často si ju robila a jej detičky ju milovali...žiaľ už nie je medzi nami...bola ešte mladá...máš ju krásnu a vyzerá veľmi chutne.-))
mracik9
izabella929,tak to mi ľúto,ale vedela čo je dobré :)
dogagador
som to robila a moc nam to nechutilo, zato inspirovalo a kupila som svieckovu, naskrabkala a mali sme super tataracik!
mracik9
dogagador,ja surové mäso nemusím,ja radšej zemiakové :))
dogagador
Ved ja nekritizujem, len som komentovala :-), kolko ludi, tolko chuti
sisuk
poznám tento recept už roky, ale zatiaľ som nenabrala odvahu. Už ho určite vyskúšam... Vyzerá lákavo
tiginko
robievam ho sem-tam tiež, my máme klasický tatarák a dcéra tento. Ak zostane, na druhý deň vyjedám tiež, keď sa dobre trafia množstvá a zloženie ingrediencií, je to pochúťka. Ja dávam aj troška mletej rasce a sójovku Kikkoman
mracik9
tiginko,ja to najradšej dojedám na druhý deň,keď sa všetky chute zmiešajú,tu sójovku nepoznám,ale pozriem :))
mariamka
zostali mi zemiaky, tak som po dlhsej dobe urobila, decka to mali na hriankach, jednemu som neodolala, je to vyborne, ale radsej na noc opatrne:) vdaka za inspiraciu

mracik9
mariamka,krásne sa ti podarila a určite bola aj dobručká,mne zachutila tak,že uvažujem si to zopakovať :))
mariamka
vdaka @mracik9 bola, je :) ja som vzala tie koreniny jak sa vravi "zlava doprava" :) dala som aj rascu drvenu aj sojovku, nemala cas ani odstat, je to mnamka :)
mracik9
aj ja ďakujem za nového fanúšika,nech sa ti darí :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia