Nátierka z údenej makrely

Autor receptu: marta23

Tak, túto nátierku si robievam v malej nádobe mixéra aj z iných ingrediencií, napr., z údených šprotov (dostať v Lidli) ako rýchlu večeru alebo na raňajky.

Postup

  1. Do malej nádoby mixéra si pridám očistenú a na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, 1 očistené vajce uvarené na tvrdo a malú lyžičku horčice (podľa chuti) a krátko rozmixujem. Potom pridám mäso z pol údenej makrely bez kože a kostí a uvedené koreniny. Teraz som pridala aj provensálske korenie z Kauflandu, veľmi sa mi to páči. Soliť netreba. Krátko pomixujem. Nakoniec pridám pomazánkové maslo alebo maslo a mixujem na hladkú, roztierateľnú hmotu. Môžeme natrieť na krajce chleba. Povrch si ozdobím pažítkou alebo aj nasekanou petržlenovou vňaťou. V lete si k tomu servírujem zelenú papriku, paradajku, redkvičku a pohár studeného mlieka. Je to chutná a rýchla večera. Keď nátierku robím z údených šprotov z Lidla, odštipnem z nich hlavičky a chvosty a celé pomixujem aj s mäkkými kostičkami a jemnou kožou. Niekedy si takto robím nátierku, kde makrelu nahradím mäkkým syrom alebo chreňom.