Nátierka z údenej makrely

marta23 - fotkamarta23, 25. augusta 2010

Tak, túto nátierku si robievam v malej nádobe mixéra aj z iných ingrediencií, napr., z údených šprotov (dostať v Lidli) ako rýchlu večeru alebo Zobraziť celý popisTak, túto nátierku si robievam v malej nádobe mixéra aj z iných ingrediencií, napr., z údených šprotov (dostať v Lidli) ako rýchlu večeru alebo na raňajky.

Suroviny

1/2
1/2
125 g
1 čajová lyžička
1
medzi prsty
medzi prsty
medzi prsty
medzi prsty
medzi prsty




Postup

  1. 1

    Do malej nádoby mixéra si pridám očistenú a na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, 1 očistené vajce uvarené na tvrdo a malú lyžičku horčice (podľa chuti) a krátko rozmixujem. Potom pridám mäso z pol údenej makrely bez kože a kostí a uvedené koreniny. Teraz som pridala aj provensálske korenie z Kauflandu, veľmi sa mi to páči. Soliť netreba. Krátko pomixujem. Nakoniec pridám pomazánkové maslo alebo maslo a mixujem na hladkú, roztierateľnú hmotu. Môžeme natrieť na krajce chleba. Povrch si ozdobím pažítkou alebo aj nasekanou petržlenovou vňaťou. V lete si k tomu servírujem zelenú papriku, paradajku, redkvičku a pohár studeného mlieka. Je to chutná a rýchla večera. Keď nátierku robím z údených šprotov z Lidla, odštipnem z nich hlavičky a chvosty a celé pomixujem aj s mäkkými kostičkami a jemnou kožou. Niekedy si takto robím nátierku, kde makrelu nahradím mäkkým syrom alebo chreňom.

Diskusia k receptu

bozulka
Takéto nátierky máme veľmi radi.Má to iba jeden háčik-keď kúpim makrelu tak ju ždy zjem celú,niekedy na 2x, a potom už sa nátierka neoplatí tak zjem aj druhú časť.Iba tak bez ničoho prstami a vychutnávam a mňamkám....
ursula4
dnes som upiekla chlieb podľa @pusta a k tomu som urobila tvoju nátierku-je výborná,akurát som nedala vegetu,lebo ryba bola dosť slaná
marta23
Ďakujem za pripomienku a aj pochvalu. Teší ma, že ti chutila. Pekný deň prajem a veľa dobrých receptov na Vareche.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia