Nátierka z papriky a píniových orieškov (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Šťavnatá "lečovitá" nátierka.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu, cesnak a papriku pokrájame na drobno a opražíme na oleji. Dno panvice podlejeme vodou a pod pokrievkou podusíme 10 minút. Potom pokrievku odložíme a necháme vodu odpariť.
  2. Medzitým dáme opražiť píniové oriešky na sucho, kým začnú voňať.
  3. Dáme ich do nádoby v ktorej budeme mixovať, pridáme podusenú papriku a zo zmesi spravíme pyré. Ochutíme koreniami, cukrom a soľou, dobre premiešame.
  4. Pred podávaním necháme vychladiť. (Množstvo vyjde do 125 g fľašky)
  5. Podávala som na hrianke, posypala pažítkou. Dobrú chuť.