Nátierka z papriky a píniových orieškov (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Šťavnatá "lečovitá" nátierka.
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu, cesnak a papriku pokrájame na drobno a opražíme na oleji. Dno panvice podlejeme vodou a pod pokrievkou podusíme 10 minút. Potom pokrievku odložíme a necháme vodu odpariť.
- Medzitým dáme opražiť píniové oriešky na sucho, kým začnú voňať.
- Dáme ich do nádoby v ktorej budeme mixovať, pridáme podusenú papriku a zo zmesi spravíme pyré. Ochutíme koreniami, cukrom a soľou, dobre premiešame.
- Pred podávaním necháme vychladiť. (Množstvo vyjde do 125 g fľašky)
- Podávala som na hrianke, posypala pažítkou. Dobrú chuť.