Nátierka z jogurtu

Autor receptu: dvorka

Túto nátierku robím už roky a nahrádza niekdajšiu Babetku alebo terajší syr Kiri. Je mimoriadne lacná a jednoduchá. Natretá na chlebe alebo pečive so zeleninkou alebo údeninou nemá chybu.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravím malé sitko s plátienkom, ja používam "kuchynskú" vreckovku. Nádobu na ktorú sitko položím a samozrejme jogurt. Ak nemám veľký téglik, dám dva malé alebo stredné.
  2. Jogurty lyžicou vyberiem a dám do sitka.
  3. Takto pripravený jogurt vložím do chladničky na 8 - 10 hodín. Väčšinou si túto nátierku pripravujem večer, aby som ju ráno mohla natierať.
  4. Ráno vyberiem misu so sitkom z chladničky. Tekutina stiekla do misky a ostala hustá jogurtová hmota.
  5. Jogurt dám do misky, osolím a primiešam bylinky, ktoré mám. Pažítka, petržlen, majorán, prípadne cesnak medvedí alebo cesnakový strúčik roztlačený. Táto nátierka je dobrou náhradou syra Mascarpone do zákusku tiramisu. Tekutinu čo mi ostala niekedy vypijem, alebo použijem do polievky alebo omáčky.
  6. A takto vyzerá finálny výrobok už osolený s trochou pažítky.