Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Páčia sa mi rôzne pomazánky a nátierky.Preto som zvolila na dnešnú večeru hlivovú pomazánku,/biftek/ na hrianke.Je to rýchla a veľmi chutná pomazánka.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hlivu oblanžírujem,/ prevarím v horúcej vode / asi 2 minúty.Nechám na site odkapať.Pokrájam ju na menšie kúsky.Pomeliem ju buď na mäsovom mlynčeku,alebo rozmixujem.Ja tieto práce robím na chopri.Pridám cibuľu,cesnak.Rozmixujem.Trochu posolím.Takto spracovanú zmes dám na panvicu s lyžicou oleja.Presmažím,aby sa odparila voda.
  2. Potom pridám jemný tavený syr,tento krát to bol Syrokrém.Nechám za stáleho miešania rozpustiť.potom pridám mleté korenie,štipku.Sladký kečup,horčicu a na koniec pokrájanú chili papričku.Premiešam.Nechám minútku povariť. Pomazánka je hotová.
  3. Už len pripraviť chutné hrianky.Verím,že si pochutnáte.
  4. Chutná večera.