Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Páčia sa mi rôzne pomazánky a nátierky.Preto som zvolila na dnešnú večeru hlivovú pomazánku,/biftek/ na hrianke.Je to rýchla a veľmi chutná pomazánka.
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlivu oblanžírujem,/ prevarím v horúcej vode / asi 2 minúty.Nechám na site odkapať.Pokrájam ju na menšie kúsky.Pomeliem ju buď na mäsovom mlynčeku,alebo rozmixujem.Ja tieto práce robím na chopri.Pridám cibuľu,cesnak.Rozmixujem.Trochu posolím.Takto spracovanú zmes dám na panvicu s lyžicou oleja.Presmažím,aby sa odparila voda.
- Potom pridám jemný tavený syr,tento krát to bol Syrokrém.Nechám za stáleho miešania rozpustiť.potom pridám mleté korenie,štipku.Sladký kečup,horčicu a na koniec pokrájanú chili papričku.Premiešam.Nechám minútku povariť.
Pomazánka je hotová.
- Už len pripraviť chutné hrianky.Verím,že si pochutnáte.
- Chutná večera.