Nastar - ananásové sušienky fotorecept

vavan - fotkavavan, 2. júna 2013
Nastar - ananásové sušienky (fotorecept)
Foto: vavan

tieto ananásové sušienky sú jednými s populárnych v indonézii môžte ich nájsť pod názvom nastar,robia ich vo viacerých tvaroch a originál plnka má byť Zobraziť celý popistieto ananásové sušienky sú jednými s populárnych v indonézii môžte ich nájsť pod názvom nastar,robia ich vo viacerých tvaroch a originál plnka má byť s čerstvého ananásu ja som použila kompótový mňa najviac upútal tento tvar,ktorý som vyskúšala aj keď to bola pre mňa psychoterapia:-) s tým mojim retro lisom výsledok stál zato a určite ich budem robiť častejšie

15-18 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
50 g
 na hrot noža
2
350 g
50 g
Plnka:
1 konzerva (565 g)
1/2 čl
50 g
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku:Ananás bez šťavy rozmixujeme na kašu.pridáme kyselinu citrónovú (skúšala som s citrónovou šťavou a bolo to riedke po stuhnutí preto som použila kyselinu citrónovú ) a varíme na miernom ohni za stáleho miešania až kým sa nám s neho neodparí všetká tekutina a ananás nezhustne

    Nastar - ananásové sušienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nakoniec pridáme cukor mletú škoricu ešte trochu povaríme a vznikne nám taká hustejšia kaša necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 12 hodín

    Nastar - ananásové sušienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    tu je po vychladnutí

    Nastar - ananásové sušienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto: Maslo a práškový cukor spolu zmixujeme.Pridáme žĺtky dobre vymiešame a nakoniec ručne primiešame kukuričnú a hladkú múku.

    Nastar - ananásové sušienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vypracujeme hladké cesto.

    Nastar - ananásové sušienky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z ananásovej plnky si vytvoríme valčeky ktorými budeme plniť cesto.Trochu cesta vložíme do lisu a vytláčame cez lis pásiky ktoré si skrátime na 6cm aby sme ich mali rovnaké ktoré naplníme ananásovou plnkou a prekyjeme zvrchu a spoj zahneme tam kde je plnka,tak dostaneme valček.

    Nastar - ananásové sušienky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uložíme na papierom vystlaný plech. Pečieme pri teplote 180°C 15-18 minút.

    Nastar - ananásové sušienky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Nastar - ananásové sušienky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

martamm
Vavan, veľmi zaujímavé koláčiky, upútali ma na prvý pohľad, rada skúsim, dúfam, že sa podaria, prinajhoršom rozvaľkám a budú obyčajné vykrajované sušienky :)
malinka711
práve som rozmýšľala, čo s ,,načatou" konzervou ananásu :D ďakujem...

stacy77777
veľmi pekné sušienky, rovnaký retro lis vlastním aj ja,tak si viem predstaviť,čo si sa narobila...:-)))
kajusiqq
Krásne veľmi ma zaujali:).......škoda že mi ešte neopravili kucharsku knihu:(.....inak by už boli v nej:) ananasove môžem:)
vierutt
Krásne, koláčiky zaujmú na prvý pohľad, aj plnka je veľmi zaujímavá. Klobúk dolu, pekne si napiekla.
slavka2012
Klobuk dolu, naozaj precizna praca! Mna zaujala najma ta ananasova plnka, ukladam.
orchidea
Pekné sušienky...tiež mám ten lis a robievam rôzne sušienky na ňom ale plnené som neskúšala...ukladám si recept
medovnicek
vyzerajú veľmi dobre a pri tom úvodnom fote si hovorím, že asi akou formičkou si ich robila a vidím, že je to lis na cesto, tiež ho mám, takže recept odkladám a vyskúšam
nikola166
@vavan : môžem sa spýtať ? tá plnka sa môže pripraviť aj z iného ovocia ? napr. z pomarančov ?
vavan
Ďakujem všetkým za nahliadnutie a milé komentáre @nikola166 ,keď sa to dá z čerstvého ananásu,tak určite sa dá aj z pomarančov vyberieš
kôstky a rozmixuješ na kašu ponorným mixérom samozrejme ošúpané a
postupuješ ako sa píše v postupe.
dusan95843
Ďakujem za výborný recept. Dnes sme ho piekli. Som rád, že Ťa tu opäť vidím, chýbali mi Tvoje skvelé recepty.
nikola166
včera som si prichystala plnky :) aj pomarančovú aj ananásovú :) na dnes ráno už krásne zhustli :) .. dnes sa pohrám s cestom :D dám vedieť, ako sa podarili :)
nikola166
no upečené :) kráásne sušienky :) zatiaľ najkrajšie, aké som robila :) plnka vôbec nevytiekla, super :) pravda, že pri vytláčaní cesta mi poriadne narástli bicepsy :D budem ich piecť častejšie, ďakujem za skvelý recept ...
vavan
@dusan95843 Srdečná vďaka.@nikola166 som rada že sa ti vydarili to ti
verím že s tým lisom to ide ťažko ja sama som s tým mala problém a to
mám sily dosť ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia