Náš kotlíkový guláš (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Keď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na
varenie v prírode. Tu je náš kotlíkový guláš. Ale píšem náš ako si ho pripravujeme a veľmi
nám chutí.
Postup
- Očistíme a nakrájame si cibuľu ja som nastrúhala na WS krájači. Mäso sme mali celé baranie stehno. Manžel ho vykostil, odblanil, obral od mastného a pokrájal na kocky.
- Do kotlíka sme priliali trochu oleja a pridali bravčovú masť a nechali sme speniť cibuľu.
- Keď sme cibuľku mali, pridali sme mäso trochu posolili a nechali dusiť.
- Pokiaľ sa nám mäso dusí si pokrájame a pomelieme zelenú papriku a pripravíme si hubový prášok.Poznámka.: Moja rodina nemá rada keď pláva paprika a celé huby tak to melieme.
- Papriku a koreniny pridáme k polovici udusenému mäsu.
- Očistíme a pokrájame si zemiaky a k hotovému mäsu pridáme zemiaky, podlejeme vodou a necháme zemiačiky uvariť. Tu sú hlavný kuchári. Na koniec pridáme pretlačený cesnak a ak treba dochutíme.
- Tu je už uvarený necháme ho asi tak necelú hodinku vychladnúť a prejsť chuťou a môžeme papať.
- Nestihla som fotiť von pri jedení tak som fotila už len dnu. Vnučke veľmi chutil.