Španielska kuchyňa

O španielskej kuchyni


Španielska kuchyňa - recepty:

«1 2 ...6 »
Grilovaný lilek s cuketou a hrachem Grilovaný lilek s cuketou a hrachem Vaše

Našla jsem na jednom zahraničním webu, ale bez receptu. Ten jsem vypracovala, neni to složite a je to vyborné. Kdo rád lilky, bude pro něj tahle kombinace potěšením. V každém případě použijte pouze suchý, předem namočený hrách.

Cesnakové zemiaky s volským okom (fotorecept) Cesnakové zemiaky s volským okom (fotorecept) Vaše

Tieto zemiaky ma naučil robiť manžel, aj keď on je viac mäsový. Je to obed starých mám, keď nebolo na mäso.:)

Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) Vaše

Toto je jedno z mnohých veľkonočných dezertov typických v Španielsku.Neviem prečo to volajú smažené mlieko-ja bych to nazvala smažený puding. Robila a ochutnala som to po prvý krát a na môj podiv to je fakt dobré. Dcérka mi požičala svoje maľované vajíčka.:)

Artičoky plnené mletým mäsom Artičoky plnené mletým mäsom Vaše

Tu v Španielsku je to dosť typické jedlo a u nás v rodine veľmi obľúbené.

Churros (fotorecept) Churros (fotorecept) Vaše

Churros - španielske "šišky". Sladká pochúťka len tak ku kávičke, alebo pri dobrom filme :)

Recept bez obrázku Truckrybgul Vaše

toto jedlo ja varím ked niet veľa času, a mám chuť na niečo pikantné, a zvláštne... je to pre ľudí ktorím chutí držková, /je to podobný základ/ . a hotovo je za 15-20 minút.

Španielske tapas s kozím syrom (fotorecept) Španielske tapas s kozím syrom (fotorecept) Vaše

Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo malé na zahryznutie či ako predkrm, tento recept pochádza zo Španielskej kuchárskej knihy o tapas z Madridu, je to tapas s kozím syrom, cibuľou a cesnakom, ktorý som podávala ako teplé predjedlo.

Churros - španielske šišky (fotorecept) Churros - španielske šišky (fotorecept) Vaše

S drahým sme boli na večeri v mexickej reštaurácii, kde nám ako dezert servírovali churros, alebo ako ich oni nazvali "vyprážané škoricové vrkôčiky." Celkom nás nadchli, takže som doma vygooglila recept a urobili sme si vlastné "čurós." Sú veľmi podobné našim šiškám, pochádzajú zo Španielska a zvyčajne ich jedávajú na raňajky s horúcou čokoládou alebo s kávou. Prinášam Vám svoj foto-recept

Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom (fotorecept) Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom (fotorecept) Vaše

Dnes pri nakupe potravin som si za pokladnami vsimla stojan s malymi brozurkami a tato ma inspirovala k tomuto predjedlu.

Španielska misa z morčaciny so slovenskou ryžou (fotorecept) Španielska misa z morčaciny so slovenskou ryžou (fotorecept) Vaše

Posledné dva dni sa u nás nesú v znamení žltej maslovej fazuľky - suseda nás obdarila poriadnym vedrom plným tejto dobroty, vraj už nevie, čo s ňou:-) Tak som rozmýšľala aj ja... hoci polievka a prívarok z fazuľky sú u mňa top, tentokrát som ju pripravila trocha inak, nemenej chutne.

Predjedlo z melóna Galia a prosciutto crudo (fotorecept) Predjedlo z melóna Galia a prosciutto crudo (fotorecept) Vaše

Ide o veľmi jednoduché a chutné osviežujúce slávnostné predjedlo. Melón Galia sa vyšľachtil Dr. Zvi Karch v Izraeli, je známy ako Galia melón, tiež známy ako Sarda سردا (Urdu) v juhovýchodnej Ázii, má pevnú, šťavnatú bledo-zelenú dužinu, jeho zrelosť sa hodnotí podľa vône. Pestuje sa v Portugalsku, v Španielsku, Maroku, Brazílii, na juhu USA, v strednej Amerike, Grécku, Turecku, Egypte a Izraeli.

Salmorejo (fotorecept) Salmorejo (fotorecept) Vaše

Salmorejo (čti salmorecho) je španělská studená polévka z Andalusie. Není totožná se známou polévkou "gaspacho". Salmorejo je pouze z rajských jablíček a pečiva. Hustý krém je podklad, který se až na povrchu obohatí o suroviny jako jsou vajíčka posekaná, kousky sušené šunky,olivy, tuňák, cibule. Do základu se ne všude přidává česnek. V horkých dnech, které jsou běžné na jihu Španělska je tato polévka podávána snad ve všech restauracích a domácnostech běžně.

Tortilla paisana (španielska sedliacka omeleta) so špargľou (fotorecept) Tortilla paisana (španielska sedliacka omeleta) so špargľou (fotorecept) Vaše

Tortilla paisana vychádza z klasickej Tortilla de patatas, ktorá obsahuje iba zemiaky, oliv. olej, vajíčka a soľ. Pridaním akejkoľvek ďalšej zeleniny, aj keď technologicky postup ostane rovnaký, sa zmení na španielsku sedliacku omeletu. Jedla som ju s brokolicou, so zelenou a červenou paprikou, s čerstvým hráškom... Vďačné jedlo so sebou na pláž alebo piknik. Dnes som ju pripravila s cukinou, červenou paprikou a bielou špargľou.

Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke (fotorecept) Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke (fotorecept) Vaše

Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a vynikajúci obed. Je tu veľa receptov na slávky, ale takýto som na vareche nenašla, preto pridávam svoj vlastný recept pre milovníkov slávok.

Sangria Sangria Vaše

Moja varianta Sangrie,lahodna a osviezujuca :)

Creme Catalana Guadeloupe Creme Catalana Guadeloupe Vaše

Tradičný dezert popisovaný už v stredovekých knihách. Smotana, žĺtka, cukor a karamel, dochutený vanilkou, škoricou či citrónovou alebo pomarančovou kôrou.

Kuracie prsia na ančovičkách a kapari Kuracie prsia na ančovičkách a kapari Vaše

Netradičná a veľmi príjemná úprava kuracieho mäsa :)

Španielska tortila (fotorecept) Španielska tortila (fotorecept) Vaše

Ahojte som tu nová, takže sa chcem podeliť s Vami o moje receptíky. Ak mate už mäsa dosť a potrebujete niečo sýte ale zdravé - tak úrčite Vás nasýti Španielska tortila :)

Pikantné krevety Pikantné krevety Vaše

Krevety su bohate na bielkoviny a jod. Nemaju skoro ziadne kalorie, preto su vhodne aj pre tych, co si potrpia na svoju liniu. Po kratkej tepelnej uprave mate na stole velmi chutne, zdrave jedlo. Robime ich na vela sposobov, tento recept je celkom jednoduchy, zvladne ho aj zaciatocnik.

«1 2 ...6 »
Aktuálne súťaže

Súťaž na apríl o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v apríli pokračujeme v súťaži o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.

Súťaž na apríl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Pridajte sa do súťaže o najlepší recept aj v apríli. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

Súťaž „Najkrajšia veľkonočná kraslica“ na Pravda.sk
Veľkonočná súťaž o najkrajšiu kraslicu na Pravda.sk pokračuje aj tento rok.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist